Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Kotlin 1.3 prináša korutiny, Kotlin/Native Beta a ďalšie novinky

Česká firma JetBrains dnes uvoľnila novú verziu programovacieho jazyka Kotlin 1.3 spolu so sadou knižníc a buildovacích nástrojov. Jednou z výrazných noviniek v tejto verzii sú korutiny, ktoré dospeli do stabilného stavu. Vďaka nim je možné písať prehľadný neblokujúci kód. Ďalšou novinkou je Kotlin/Native Beta, vďaka ktorej je možné skompilovať kód v jazyku Kotlin do natívneho binárneho súboru. Používa sa pri tom LLVM, takže sú podporované platformy LLVM - Linux, Windows, Mac, iOS, WebAssembly a iné.

Kotlin je staticky typovaný programovací jazyk, ktorý beží na rovnakom prostredí ako Java - JVM (Java virtual machine). Aj keď sa syntaxou od Javy líši, je navrhnutý tak, aby bolo jednoduché interoperovať s Javou a používa jej triedy. Od vydania Android Studio 3.0 v októbri 2017 je Kotlin plne podporovaný spoločnosťou Google pre vývoj aplikácii na operačnom systéme Android.

Komentář k aktualite

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality