Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Intel Core i9–9900K Nezajímavé

https://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/54685-intel-core-i99900k-a-msi-meg-z390-ace-v-testu?start=11

Nejvyssi vykon, nejvyssi cena a to o hodne, v podstate se nema cenu tim zabyvat.

Co je zajimave, ze deska od MSI pousti do procersoru jine napeti nez ma. Prijde mi, ze od Skylake, kde jsem sam mel s deskou MSI problemy, je to upadek, jestli bude MSI pokracovat timto tempem, bude lepsi zase doporucovat desky od Gigabyte, nez ty jejich nedodelky, ktere MSI predvadi.

Zdroj: pctuning
Předmět Autor Datum
Prijde mi, ze od Skylake, kde jsem sam mel s deskou MSI problemy, je to upadek, jestli bude MSI pokr…
XoXoChanel 06.11.2018 10:30
XoXoChanel
Je zajímavé, že muj Ryzen 5 2600 má výkon lepší než I7 7700K v Cimebench 15 mám 1329 bodu, a v testu…
jezekhifi 06.11.2018 21:31
jezekhifi
ma vice vlaken/jader proc se divis ? ale vzdycky to o tom neni
Boboo 06.11.2018 22:16
Boboo
Na tom neni nic zajimaveho, 12 vlaknové CPU [6/12] bude mit vic bodu v syntetickém testu na MultyThr…
XoXoChanel 06.11.2018 22:16
XoXoChanel
Jednojádrový výkon, k čemu to je?? Já si nekupoval 6 jádrový cpu proto, abych ho testoval v nesmysln…
jezekhifi 07.11.2018 20:03
jezekhifi
a i7 7770k byla navrzena trochu jinak tak co ti prijde divne ? proste existuji aplikace (docela hod…
Boboo 07.11.2018 20:51
Boboo
* Ano. Navic «Single Core Test» neni jen pro single-core aplikace, ale pro zmereni jednotlivich jade… poslední
XoXoChanel 07.11.2018 20:57
XoXoChanel

Prijde mi, ze od Skylake, kde jsem sam mel s deskou MSI problemy, je to upadek, jestli bude MSI pokracovat timto tempem, bude lepsi zase doporucovat desky od Gigabyte

- Na zaklade jednoho modelu, jedne desky, mi to prijde trochu prehnané.

Co je zajimave, ze deska od MSI pousti do procersoru jine napeti nez ma.

- Krome toho, by tu urcitou desku chtelo vzit pod lupou. Zakladni deska neni zdaleka jedinym vinikem jak se na prvni pohled muze zdat.

- V pripade ze jde o chybné nastaveni, tak je to jen otazka microkodu, nejde o [HW] problém ktery muzeme cekat na kazdé zakladni desce (urcené pro MStrem procesory) kazdého vyrobce pod oznacenim [1.0] proto tyto revize nikdy nedoporucuju a pobizim radeji pockat na [rev 1.1].
# Problém je v tom (tyka se to vice vyrobcu), ze nemaji cas ! Kdyz si vemu ze dostanes od Intelu 2 mesice pred komercializaci pristup k MSYS (Developer Tool Kit) az pak muzou terpve neco delat s ECIS, vyvijet/testovat v internim «RING» microkod. To ze ze ma vysi napajeni je zcela normalni a povazovano za standart. V této kategori jsou vsechny "nad-pajeny" kvuli stabilite az podle raportu (uz se to tak dela par let od dob socketu AM3) kvuli predeslim problémum BSOD, padanim systému, zamrzani kvuli spatné rugalci «pod--pajeni» pri charge/zatezi , testu ITR (interne_test_ring) kde ty desky jsou 24/24 na tzv farmach kde se V-Core snizuje podle stability (a netyka se to jen procesoru, na samotnych deskach se pak i testujuji ruzené RAM v kitech, disky). Tento raport se zpracuje a jde programovym vyvojarum co to aplikuji vrati, novy test a dokola az po konecny Update. Jsem si na 99% jisty ze do 14 dnu (mozna i tento patek) ta deska bude mit na oficianlich strankach novy microkod s oznacenim -> «CPU stability + RAM kompatibility»

v režimu Auto 100 MHz, ale 100,5 MHz a tedy přidává skoro 50 MHz navíc

- Coze ? Nemyslel spis 500kHz ? :-D Cena, no, je dobré si uvedomit ze tohle normalni user nekupuje, firmy to maji za mensi peniz. Jediny probém v techto clancich je spis jen recnicky ;-)
# Resit BCLK a 0.5Hz rozdil a pak napsat "taktovani RAM je skvelé" je "***" (proc zrovna 101 a né default 100 neuvedli). Navic to zcela urcite neni pricina vysokych teplot (pod 110 neverim). Tak jako "spatne raportuje napeti", kdyby nebyl «Pan tester» liny, tak to mohl tuknout (staci prumerny osciloskop) primo na desce, spolihat na [SW] rizené vysledky mi neprijde moc "presvedcivé", nebo jako podklad k vaznejsim zamerum..
PS : Ty herni testy jsou zavadejici. Uvital bych, kdy tam byl i test vykonu [2-4-6-8] Core alespon pro herni test v porovnani s ryzenem.
# Pak by se mozna nedivil, ze nad 6Core ten herni vykon nahoru moc nejde.

* Ano. Navic «Single Core Test» neni jen pro single-core aplikace, ale pro zmereni jednotlivich jader. To CPU se sklada z 12 vlaken a kazdé vlakno ma nejaky vykon ktere MTH testem nezmeris.
# Pak neni tajemsvi, ze CPU muze ve hrach podat i lepsi vykon s TH@OFF s 6Core jak 12Threads. Tak jak u Intel@i7, kde TH@ON vs OFF je bud bez rozdilu FPS, nebo ma bez TH nekdy i vice FPS (samozrejme dle hry a CPU).

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru