Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Huawei - bezpečnost

Informace (byť neoficiální) o tom, že Huawei má ve svých zařízeních backdoory je stará minimálně několik let, v bezpečnostní komunitě se to tedy "ví" už delší dobu.

Ono to je trochu nepochopení oč jde. Jde o strategické investice a strategické informace, ve kterých stojí za to dělat cílené útoky a odebírat potají data, případně mít tzv. červené tlačítko, kterým jsi schopen celou infrastrukturu v případě potřeby vyřadit.

Druhá věc jsou běžní Frantové uživatelé, a tam je to tak nějak jedno, tito lidé na bezpečnost stejně nedají, svá hesla přepisují v různých systémech a často mají svá data v pochybných cloudových službách (nejen čínských, ale i korejských, kde se na bezpečnost peče neuvěřitelným způsobem) a o jejich vytěžování buď ani neví, nebo je jim to jedno a spokojí se s vágním ujištěním, že data jsou (samozřejmě nespecifickým způsobem) anonymizovaná.

Jako běžný soukromník, který má Hua/Honor/ZTE, bych se ujistil, že nemám aktivované žádné čínské služby (huaweií cloud apod.) a byl bych víceméně v klidu.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality