Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem "Kvalitní" cpu od Intelu

No, nemusel bys pastovat nesmyslnej clanek od DDebila.

Samozrejme neni pravda, ze by Intel Core architektura byla zranitelna, opak je pravdou, Intel Core zranitelna neni, tudiz kdo ma jeste historicke procesory, muze byt v klidu.

Zranitelne jsou procesory Core iX (i3, i5, i7), stejne jako vsechny ostatni Intelovske procesory na architekturach od Sandy Bridge az po posledni Coffee Lake (edit: jeste Nehalem je zranitelny tez).

Stale jde o to same spekulativni vykonavani instrukci stejne jako byly chyby Melta a Spektra.

Rozdil je v tom, ze Spoiler je mnohem nebezpecnejsi, nebot lze tento utok provest na dalku. A to treba pres JavaScript v prohlizeci nebo treba pres Fortnite, jak vtipne poznamenal nejaky uzivatel redditu. :-)

Na Spoiler take nelze nasadit zadny softwarovy patch.

Teorie jsem o vzniku chyby cetl dve, bud ze to proste Intel prehnal s navysovanim vykonu procesoru diky spekulativnimu vykonavani instrukci na ukor bezpecnosti a ted se situace obratila proti Intelu nebo ze ty chyby byly v podstate zamerne, aby mohly procesory posilat domu data, coz se treba pres Intel Management Engine muze dit tak jako tak, tudiz v podstate Intel procesory byly nebezpecne i pred objevenim techto chyb. :-/

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality