Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem "Kvalitní" cpu od Intelu

Tvé představy jsou vysoce naivní.

Že ty díry existovaly už dříve, to je patrné. Nicméně: před datem zveřejnění o nich věděla možná NSA nebo jiná třípísmenková agentura (nebo taky ne), potažmo ti nejlepší hackeři na světě (nebo taky ne), ergo potenciální nebezpečí bylo celkem malé. Nyní, když už se o tomto problému ví, je to daleko horší, protože prakticky každý má možnost tento problém zkoumat a zkoušet využít. A na rozdíl od předchozích "Melt" je zneužití o dost jednodušší, nepotřebuješ mít předem přístup k danému počítači, stačí přimět uživatele ke spuštění kódu.

Tvá argumentace je dokonce dětsky naivní, máš v ní několik velkých logických chyb:

1. argumentace "nikomu to nevadilo" - viz výše
2. argumentace "nemám žádný problém" - opět argumentuješ svou neznalostí, jak víš, že nemáš problém, když nevíš, zda tvé PC je či není kompromitováno (při znalosti, že JE zranitelné)?
3. argumentace "PC nemám na práci" - už jsem před lety zažil v jedné firmě nástup zásahovky PČR, protože "omylem ISP" vadně vyhodnotili IP adresu odkud někdo hrozil bombovým útokem. Chápeš, že pokud tvé takzvaně herní PC někdo kompromituje, jsi potenciálně ohrožen nikoli tím, že si někdo stáhne data, ale že zneužije tvou identitu?

A že jde výkon dolů, no co na to říct? Na každý podvod se nakonec přijde a pak je to jen horší. :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality