Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem "Kvalitní" cpu od Intelu

- Ruku na srdce, nerikej ze ty od "AMD" nebyly u Meltdown a Spectre, osetrovany stejne jako ty "Intelacké"

Nemáš pravdu. AMD trpělo jen na tu méně závažnou chybu, kterou navíc opravili. Dokonce si v tom linku, cos dal, z Intelu dělají srandu:

As in the case with Meltdown, we believe our processors are not susceptible to these new speculative execution attack variants: L1 Terminal Fault – SGX (also known as Foreshadow) CVE 2018-3615, L1 Terminal Fault – OS/SMM (also known as Foreshadow-NG) CVE 2018-3620, and L1 Terminal Fault – VMM (also known as Foreshadow-NG) CVE 2018-3646, due to our hardware paging architecture protections. We are advising customers running AMD EPYC™ processors in their data centers, including in virtualized environments, to not implement Foreshadow-related software mitigations for their AMD platforms.

A co se týká ostatních chyb: ty si vážně neuvědomuješ ten zásadní rozdíl? Chyby podsystémů jsou zachytitelné, protože než se do nich ten maligní kód dostane, musí v drtivé většině projít přes procesor. A tam se tyto problémy dají ošetřit. V případě chyb samotného procesoru, to je klasický problém "Qui custodiet ipsos custodes?"

Mně to připadá, jako byste se se Sambilionkem snažili vytvořit iluzi, že vše je OK. Není.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality