Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem MikroTik má chybu v IPv6 stacku, upravený paket může shodit zařízení

MikroTik má závažnou chybu ve svém operačním systému RouterOS. Speciálně upravený IPv6 paket může zařízení shodit a odpojit tak například síť od internetu. Společnost přitom o chybě ví téměř rok a zatím nezveřejnila žádnou opravu. Navíc už 9. dubna by měly být detaily zveřejněny na konferenci UKNOF.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Opraveno. MikroTik vydal nové verze RouterOS, které oba problémy opravují. Na výtky týkající se dlo… poslední
MachR55 09.04.2019 11:32
MachR55

Opraveno.

MikroTik vydal nové verze RouterOS, které oba problémy opravují. Na výtky týkající se dlouhé reakční doby odpovídali vývojáři, že problém je v linuxovém jádře, které je navíc starší a není možné ho aktualizovat.
Opravy jsou součástí nejnovějších vydání: stable 6.44.2 a long term 6.43.14. Pokud spravujete routery MikroTik, doporučujeme je co nejdříve aplikovat. Brzy by měly být k dispozici kompletní informace o zranitelnostech a pravděpodobně také začnou být rychle zneužívány.
Opravy jsou ale efektivní jen v routerech, které mají více než 64 MB RAM. Informaci zveřejnil Marek Isalski, jeden z objevitelů zranitelností a zároveň technický šéf britského poskytovatele připojení Faelix. Aby byla oprava účinná, musí mít router k dispozici dostatek paměti, jinak ji opět může útočník vyčerpat.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru