Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem VS Code ohlásil preview rozšírení pre vzdialený vývoj (remote development)

Tím, ktorí je zodpovedný za VS Code, ohlásil preview troch rozšírení, ktoré umožňujú vyvíjať na vzdialenom prostredí. Vývojári tak môžu pracovať v kontajneroch, na vzdialenom serveri cez SSH, alebo na WSL (Windows Subsystem for Linux). Pre ich funkčnosť je zatiaľ potrebná Insiders verzia VS Code.

VS Code je v súčasnosti jeden z najpopulárnejších editorov kódu. Je to moderný editor od Microsoftu, ktorého funkčnosť obohacuje množstvo rozšírení. Vďaka tomu je dobre použiteľný na vývoj aplikácií v takmer akomkoľvek jazyku, najväčšiu popularitu má však v oblasti webového vývoja. VS Code už predtým podporoval kolaboratívny vývoj, kde jeden vývojár môže vytvoriť session a ostatní sa na ňu vedia pripojiť. Po pripojení vidia adresárovú štruktúru, prípadne vedia spúšťať príkazy v termináli danej session (ak to samozrejme vývojár zdieľajúci session povolí).

Rozšírenia pre vzdialený vývoj majú takúto funkcionalitu tiež - je možné nie len jednoducho pracovať so vzdialenými súbormi, ale aj spúšťať vzdialené príkazy, ladiť kód, používať inteligentné dopĺňanie kódu a podobne.

Předmět Autor Datum
Utilizace SSH v prostredi "Subsystem for Linux" me docela zajima a urcite vyzkousim / updatuji. VSC…
XoXoChanel 04.05.2019 17:47
XoXoChanel
skvělé, podobne jak teletype v Atomu. VS Code a Atom sú moje nejoblíbenější IDE-čka, nebo skôr text… poslední
Mlocik97 05.05.2019 00:48
Mlocik97

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru