Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Huawei je spat vo wifi, bt a SD asociaciach

Když jsem se narodil, bylo na Zemi něco málo přes 3mld. lidí, velká část z nich žila někde v chýších a nepotřebovala, neměla a neznala produkty současného průmyslu a zemědělství. Dnes je nás tu 7,5mld a ajfouna chce/má každý. Jo evropanů je míň a stárnou. Jaký myslíš, že to bude vegáč třeba za 30,40, 50 let, až jeden v produktivním věku (a ten se nedá natahovat donekonečna) bude muset uživit (=jeho důchod ze svých daní) dalšího důchodce? Pokud budeme (většina rozvinutých zemí) hospodařit tak jak předvedlo Řecko, jak myslíš, že budou vypadat veřejné finance a z toho vyplývající všeobecný blahobyt lidí?

Nedávno jsem četl, že za x (20? 30?) let v ČR ubylo 75% hmyzu. Ne druhu, ale množství ("celkové váhy"). Jistě jsi slyšel tu Einsteinovu? větu, že pokud vyhynou včely, lidstvo je bude za rok dva následovat. Nebude pak co žrát, ani v super-hyper si to nekoupíš. A že pár vyvolených v nějakých Falloutech přežije, to ti/mně může být jedno, stejně bychom se tam nedostali..

atd atd.

Rád abych se mýlil.

Vytiskni si tenhle thread, někam založ a za 30-40 let si to přečti. Pokud vás tu bude o pár mld míň či pokud pojedete v přídělovém systému supertotality, máte šanci přežít. Pokud vás tu bude 11mld a rozpočty budou -500% HDP, jste definitivně v pideli. Ale třeba se stane zázrak a budete se tu mít všichni mnohem lépe než dnes, moc bych vám to všem přál.

Peace.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality