Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nové Raspberry Pi 4 s podporou 4K

Proč radči někdo neudělá raspberry kterýmu jde upgarovat ram jak kupovat celej jinej model

- Promin, ale toto co pises je spis takova "jednoducha kritika".
- Pozadovany model Raspberry, kde je mozné vymenit modul (vypocetni jednotku) jiz ale existuje nejakou dobu za pomoci [SBC] modulu CSM3 a CM3+
[87286-vypocetni-jednotka-sbc-png]

Nějakej normalní plnohodnotnej os

- Operacnich systému je na Raspberry (dle modelu) pekna radka z linuxovych kuprikladu Ubuntu Mate. Nejses nucen pouzivat jejich domovsky OS Raspbian ktery je IMHO kuprikladu pro vyvojare zcela dostacuji a reaktivni, casté aktualizace, velka komunita ktera je klicova treba u reseni problému nebo hledani informaci, sdileni ..

Nějakej normalní plnohodnotnej os nebo Windows 10 to s tím ARM

- Na Raspberry je mozné nainstalovat i Windows 10. Nemyslim verzi Windows 10 IoT, ale Windows 10 desktop tak jak ho mas treba na svém PC, jen jde o ARM verzi. Osobne jsem zkousel jen preview@19h1 ktery je na 1Gb verzi trosku tezky coz by prave resi tyto nové modely jednak s vykonejsim CPU ale taky vetsi RAM. Tudiz u 4GB verzi Raspberry Pi4 mas i moznost pouzivat Windows 10 ARM64 za zakladnim multimedialnim ucelem.
* Vylozene nic proti Windows10 nemam, ale urcite bych nekupoval Raspberry abych na to rval a pouzival Windows (s vyjimkou Windows 10 IoT).

- Windows 10 ARM64 je dostupny na stahnuti zde :
https://uup.rg-adguard.net/
* Jako minimum je vyzadovano Pi3.
[87288-raspberry-windows10arm64-png]
- Stahli obraz se nasledovne na uloziste zavadi pomoci "WOA Deployer" :
* Instalace a zavedeni / nastaveni systému ovsem vyzaduje trochu lepsi znalosti IT.
https://github.com/WOA-Project/WOA-Deployer-Rpi/releases/tag/v2.1.1
[87287-deploy-windows10-raspberry-png]

Hlavně že to má 4Gb ram a dva monitory né

- Myslim ze jsi presne nepochopil "koncept" techto motherboard a komu jsou urceny. Raspberry v kazdém pripade neni jednoucelova vec. Kuprikladu u Windows 10 ta 4Gb verze pujde na celkové reaktivite citit. Pro klasické 1080p multi-média staci 1Gb verze, nebo 2Gb pro ty narocnejsi.
* Mimo robotiku a vyvoj ke kterému mas GPIO, jde pouzit jako miniPC, muzes na nem zprovoznit treba WEZB stranky (worpres), muzes ho pouzit jako NAS, multimedialni centrum kuprikladu s KODI s celkovou spotrebou par W. Které PC za cenu Raspberry toto nabizi i s tak nizkou, nebo umoznuje ?

- Dva monitory jsou vyhledavany né jen hraci ale i vyvojari, kde pohodlne muzes na jednom monitoru kod psat a na druhem kompilovat, pro WEB devlopery, uzitecné i pri praci s dokumety etc. Kazdy ma néjaky svuj duvod.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality