Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem V sobotu přestanou fungovat platební karty

Záleží na úhlu pohledu :)

Pokud čerpáš výhody a neplatíš něco jiným (nemáš úvěr, hypotéku), regulace tě "poškodí", protože když bude muset banka přestat holit dlužníky, nebude moci tolik motivovat věřitele. Těm druhým zase pomůže, budou mít nižší poplatky, úroky.

Ta moje teze staví proti sobě občany platící kreditkou a obchodníky s terminály. Když odhlédnu od dalších a dalších souvislostí, těch občanů bude IMHO výrazně více. Jeden obchodník "prodělá" (tedy bude ho to stát) tisícovku měsíčně, jeho zákazníci ale něco z toho dostanou na odpuštěných poplatcích či tom procentu zpět. Jasně, pokud obchodník má velké poplatky, nemůže/nechce proto třeba zvýšit mzdu zaměstnanci atd atd..

Vezmi si Mall.cz kreditku, na první nákup (musíš sice splnit další jednoduché podmínky) ti dají zpět až 2000 Kč. Nebo Moneta: pokud jako nový klient provedeš jejich debetkou 5 plateb (absolutně žádný problém), dostaneš tisícovku na účet. Vedení karty i účtu zdarma. A takových akcí je všude kolem plno (změníš dodavatele energií, internetu, pojišťovnu atd.) - všude máš šanci vydupat si "nezasloužený" bonus, nejen přímo finanční.

A vůbec mě nebolí, že kvůli tomu, že jsme z Monety s paní L-Coreovou snadno získali 2kKč, platí někdo vyšší úrok :-p - stejně jako žádného hráče nebolí nižší výdělek Valve a devs ve slevových akcích na Steamu

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality