Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows Defender je dle posledních testů solidní antivir

V domácím prostředí je antivir zbytečný (včetně Defendera)

S tím moc nesouhlasím a nevidím důvod úmyslně defender který integroval i ochranu proti ransomware dezaktivovávat. Ale tvůj názor akceptuji, nemám s tím problém.
I v domácím prostředí jsou hrozby jak z WAN (když pominu funkci firewallu), z poštovního klienta, software (vše se nedá bezpečně instalovat jen přes ms store) nebo externiho zařízení. Myslim že Autoruns nemá smyls rozebírat.
Je ochrana a prevence, i když ochranu nepotřebuješ nějaká prevence je vždy zapotřeby. Proto bych defender doporučil mít aktivovaný i tak, za účelem "prevence", tak jako numerické podpisy uefi (secureboot) i když jde o velmi nízké % nákaza může být umístěna na všem co má paměť , tak jako hardware a na to jen tak hlava uživatele nestačí. Ochrana vždy neni řešena jen s anti něco ale celkového nastavení pravidel systému kterého je av jen součástí, kde se celkové bezpečné užívání systému nepopírá jen o něho.
PS: Od doby co mám nainstalovaný Win10 na základní desce s BIOS UEFI + secureboot , používám jen defender a md5sum který používám i na Ubuntu a s infekcí jsem se prozatím nesetkal. Běžné užívání, nejsem stahovač nebo čumílek filmu pro dospělé :-)
Přes všechny ty pohromy o kterých se tu píše a kritické updaty co prý ničí celý svět, jsem nemusel os ani jednou provést reinstalaci nebo něco opravovat.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality