Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows Defender je dle posledních testů solidní antivir

1.
Nelžu

2.
Jestli má být toto "schopný antimalware neodmítám" vyvracení nějakého mého tvrzení o tvém odmítání antimalwaru, tak já nikde netvrdil, že odmítáš antimalware.

3.
Co se ti snažím vysvětlit je to, že ty ani nevíš co jednotlivé názvy znamenají a kdy se používají a pak píšeš každou chvíli o něčem jiném.
Takže:
Malware (malicious software = škodlivý/zlomyslný software) je prostě pytel obsahující všechno: viry, spyware, adware, ransomware, trojani atd. Program řešící malware je antimalware.
Vir např. podle wiki je program, který se dokáže sám šířit bez vědomí uživatele. A program řešící viry je antivir.
Ale... Dnes a už minimálně hodně dlouho se slovo antivir nepoužívá k označení programu bojujícímu pouze proti virům, ale globálně proti malwaru. Takže pokud dnes někdo zmiňuje antivir, zmiňuje antivir ve smyslu antimalware. To samé platí pro označování programů. Například tebou zmiňovaný Defender je prezentován jako antivir ve smyslu antimalware, protože má na webu uvedeno: "před viry, malwarem, spywarem a dalšími hrozbami", hlavní je to slovo malware, protože to ostatní je zahrnuto v malware, ale je to tam aby to chápal úplně každý :-). To samé platí pro avg / avast, vypisovat ti to, co je na jejich webu nebudu, podívej se sám. Takže pokud jsi tvrdil, že se z Defenderu stává antivirový opdad, tak ve smyslu antivirového jako antimalwarového, protože platí to všechno, co jsem uvedl před chvílí.
A já reagoval na základě tohoto. Jenže tys pak začal řešit antivir jako program proti virům...

4.
A na co jsem se původně ptal zase žádná odpověď :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality