Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows Defender je dle posledních testů solidní antivir

Psal jsem:

Navíc používám třeba autoit a programuju věci, které mají komponenty na upravování souborů, na šifrování, na operace se sítí a todle to mají antiviry v oblibě nějakým způsobem detekovat. Nechce se mi řešit nějaké povolování, při přesouvání takových souborů na disku nebo třeba při přesunu do virtuálky.

Však jsem napsal včem může být problém.
Defendera mám zakázaného. Tak to první tvrzení mám založené na tom, že občas zkouším jak je detekovaný exe, který naprogramuju v autoitu, na virustotal. Pokud používám některé komponenty, které nejspíš využívá i nějaký existující malware, tak se mi stává, že to exe je detekované. A stává se to, jak jsem psal, když se použije třeba něco se šifrováním, přepisováním souboru, a pod. ale není to pravidlem. Např. před měsícem jsem naprogramoval něco, co obsahuje dva nedetekované soubory přes FileInstall, pak i přepisování toho jednoho svého souboru přes FileSetPos/FileWrite, pak hromadu dotazů na WMI a snad nic dalšího tam nevidím a na virustotal mi to před měsícem (celkem 12/69) i teď (celkem 23/69) hlásilo: Microsoft:Trojan:Win32/Wacatac.B!ml ... na druhou stranu jsem to teď testnul ve virtuálce s aktuální definicí Defendera a detekované není, tak to nějak nechápu... Ale prostě se může stávat, že něco z autoitu bude antivir detekovat.
Co se týče virtuálky tak jsem to myslel tak, že používám vmware a to soubory před kopírováním do virtuálky kopíruje do tempu, takže pokud by bylo něco detekované tak by se musel přes výjimky řešit i ten temp.
Autoit je něco podobného jako AutoHotkey. AutoHotkey vychází z autoitu. Nevím jestli je to tím, že na Autoit používám už dlouho, ale zdá se mi prostě takový přehlednější a snadnější na skriptování než AutoHotkey. Zato AutoHotkey se mi zdá víc vyvíjený, něco např. udělat v autoitu nejde, teda aspoň jsem se o to pokoušel a nešlo mi to, třeba tcp server/klient na ipv6, to v AutoHotkey myslím jde.
Přejít na autoit chceš proč? Pokud umíš AutoHotkey, tak snad nepotřebuješ přecházet na autoit, ne?

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality