Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows Defender je dle posledních testů solidní antivir

Ale ty evidentně nechápeš jednu věc. Označení antivir se nepoužívá ve smyslu programu na řešení pouze virů, ale jako plnohodnotná ochrana před malwarem, ne pouze proti virům. Pokud někdo napíše antivir, myslí tím antimalware. Pokud někdo označí produkt jako antivir, tak tím označením ten produkt člověk musí brát jako antimalware. Co na tom nechápeš?
Například:
https://www.zive.cz/clanky/windows-defender-je-pry-nejlepsi-antivirus-tvrdi-av-test/sc-3-a-199775/default.aspx
"Windows Defender je prý nejlepší antivirus" je psáno ve smyslu Windows Defender je prý nejlepší antimalware
https://www.microsoft.com/cs-cz/windows/comprehensive-security
"Antivirová ochrana" musíš brát jako antimalwarová ochrana
Máš to tam jasně uvedeno, sice jako pro blbečky (= "viry a malware"), ale i tak je to z toho jasné, že je to antimalware:
"Antivirová ochrana v programu Windows Defender zajišťuje ochranu v reálném čase před softwarovými hrozbami, jako jsou viry a malware v e-mailech, aplikacích a na webu."
Další důkaz (zase jak pro blbečky):
"Když je počítač chráněn antivirovou ochranou v programu Windows Defender, získáváte komplexní ochranu systému, souborů a online aktivit před viry, malwarem, spywarem a dalšími hrozbami."
Pak tu máme třeba ten tvůj clamAV. Neboli Clam AntiVirus, je to pouze program na viry? Není, je to antimalware.
"ClamAV is an open source antivirus engine for detecting trojans, viruses, malware & other malicious threats."
Pak tu máme Avast:
"Avast Free Antivirus"
"Inteligentní antivirus
Zjišťuje a blokuje viry, malware, spyware, ransomware a phishingové útoky. Pomocí inteligentní analýzy zastavuje hrozby ještě předtím, než vám stihnou uškodit."

= Avast je taky antimalware.
A Avast to má hezky popsané tu:
https://www.avast.com/cs-cz/c-malware
prostě popsané jak pro miminka.
Jestli ani teď ještě to nebudeš chápat, tak už fakt nevím. Podle mě je to tím, že jsi kombinace lamičky a rádoby znalce, když lamičce řekneš slovo antivir, bude vědět co to je, pokud znalcovi řekneš slovo antivir, bude vědět co to je, jenže ty to máš tak doplantané, že v tom máš totální guláš :-)
... a jestli mi zas budeš psát toto:
"Ak nejaký antivir v pravom význame zachytáva viri, a zachytí aj 3 kusy malwaru. Na we napíšu že chrání proti malwaru, spywaru atd, tak už je to skutočne antimalware? Podla mňa nie." tak na to jsem už reagoval, podívej se na web esetu, defenderu... mají tam info o tom, třeba který malware detekují a jaké má označení, odkazy jsem tu už dával a na toto jsem reagoval, takže mi nic nepiš o třech kusech. Jak jsem hezky psal na základě statistik Avastu, detekuje 2 miliardy hrozeb měsíčně...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality