Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows Defender je dle posledních testů solidní antivir

edit: dodatečně si všímám, že reaguju na bratra toho z živě, je to věnováno kačeně:

Zjišťuje a blokuje viry, malware, spyware, ransomware a phishingové útoky.

on tomu věří. no není to super? je to super!

mě toto připadá nejsrandovnější: sám av taky nepoužíváš (asi víš proč), ale věříš blábolům co o nich píšou jejich výrobci na svém webu.
nechceš shlédnout pár reklam na prací prášky? budeš v sedmém nebi. pak se běž zeptat jejich výrobců, jestli lžou. ne, to by si nedovolili.

takže všichni ti lidi, co si na fórech stěžují na nákazu, kterou jejich av nezachytil/neodstranil, ti taky lžou.

a že jsem s tebou začal debatovat já? už zase lžeš. najdi si, že tvá obsese cítit se zakladatelem windows a poučovat lamičky (každý druhý thread, obsedantně kompulzívní porucha) ti vnutila klávesnici do ruky, přece víš všechno za druhé nejlíp:

kacikac @lední brtník, 21.10.2019 00:36

já ti zjednoduším život, ať zase nemusíš dosazovat své názory za moje a pak je jako vašík klaus vyvracet. aspoň myslím že to děláš, já ty sračky nečtu.

klasické antiviry: rezidentní. (services znáš takže víš, začínají už spouštěním filtrů = drivers). umí dobře hledat / ničit viry, tím přednosti končí, jsme totiž tak před 10 a více lety.
z avastu/avg si teď chvíli nebudem dělat srandu. antiviry hledaly cesty jak virům ztížit život. a vesměs to dosraly, jejich balíky typu internet security jsou pomstou av firem na výkonu disku, na "občasné" otravě dns cache, na zcestných blokacích síťového provozu. s čistým av sdílí falešné poplachy (a kvůli tomu, ne kvůli tobě jsem tu reagoval), hlídají nedůležité zbytečnosti a nerozumí nejrozšířenějším nákazám dneška. neschopnost přečíst a ověřit obsah autoruns.inf ukazuje nezdravé uvažování av firem, které nabídnou leda tupé mazání.
nebýt hrozby ransomware, nemají už žádný smysl.
že si pořádají dostihy v odhalování středověkých virů a rozdávají si ceny? to věrně připomíná asi nejzkorumpovanější soutěž českých bank, jejich uživatelé už tak skvělý pocit nemají.

antispyware: obvykle jednorázový nástroj, zaměřuje se hlavně na doplňky v prohlížečích. to už dávno nejsou activex zloději hesel v ie6, ale adware, downloadery dalšího malware, dnes už netěžíme ale není to tak dávno, botnety, a nakonec i to "spy" přihlašovacích údajů se furt hodí. v tom všem klasické av většinou selhávají.

nerezidentní běh přitom není taková nevýhoda jak vypadá. k čemu je antivir, který díky nezalátané zranitelnosti os nemá jak zabránit vytvoření viru a až následně ho maže, aby se vir ihned vytvořil znovu? ménějádrový cpu se pak stává nepoužitelným a pc můžu leda vypnout (ne, stačí vytáhnout síťový kabel). a proč vlastně musí av otravovat celý život, když najde jednu potenciální nákazu za rok?

jak si jednou všimneš, na to dělení není žádný zákon. někteří výrobci se pokouší poučit tam, kde to dělají líp (tak začínal msse, už jsem psal). pamatuješ hijackthis před 15 a více lety? adwcleaner a jiné pokračují zhruba touto cestou, jen jde o hotový nástroj, nechávají rozhodnutí na uživateli, když mají nasbíráno více zkušeností. a že si to někdo jiný napíše do reklamy, že umí taky spyware a ostatní malware? hehe.
a co je největší fór: firmy, které mají tragické antiviry, občas mívají skvělé jednoúčelové utility nebo bootovací av cd.

zbytek smazán, máme lepší zábavu.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality