Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nový efektivní power plan pro Zen2 procesory

Nedávno se objevil na internetu nový power plan, který navyšuje frekvence až o 250MHz (a tím i výkon) zejména v single thread aplikacích. Stačí nastavit BIOS a nainstalovat a aktivovat tento plán. Zároveň byla paradoxně pozorována viditelně snížená spotřeba, plynoucí ze způsobu, jakým je zátěž v procesoru distribuována mezi fyzickými jádry.

Předmět Autor Datum
+1. To uz umi a jde toho samého vysledku dosahnout i nastavenim bez BAT v Precision Boost (Overdrive… poslední
XoXoChanel 05.11.2019 13:48
XoXoChanel

+1.
To uz umi a jde toho samého vysledku dosahnout i nastavenim bez BAT v Precision Boost (Overdrive scalar) v aktualni verzi BIOS skoro na vsech Ryzen deskach. (i B450 snad ma max hodnotu navyseni o 250Mhz i pro Zen+)

Clovek musi byt opravdu tak trochu alchimista aby z tech Ryzenu ten potencional vytahl (né ze by toho vykonu uz tak v default chybelo), stelovat RAM, casovani, vypnout (volitelné, volba kazdého) HPET (Ryzen stejne pouzivaji pod Win10 jiz jinou metodu, tak jako Core Parking ktery je nahrada za C6 pro lepsi optimacaci cores v IDLE) etc, vzdy tam bude nejaky dopad vysledku v syntetickych testech :-)
* Jen upravdou RAM u takového Ryzen 2600 jde dosahnout vysledku latkou pod 2600X kde uz se bavime o nezadbatelném rozdilu vykonu.

V tom napajecim profilu je v default minimalni frekvence CPU 100% o proti upravenému, myslim ze ta nizsi spotreba muze pochazet odsud. (viz sleepstudy-report raport nize)
* Ale pro vlastniky zakladnich desek typu X5* bych spis doporucil rovnou nainstalovat Agesu 1.0.0.4 (vlastnici MB B450 si musi pockat do 18ctého) ktera je jiz na nekteré zakladni desky dostupna a celkova optimizace vykonu je (hlavne u Ryzen 3*) podstatne importnejsi.

• Na detail nastaveni toho prilozeného profilu ("Plan.pow") jde nahlednou, tak jak na presné nastaveni a parametry soucasného a nového pres :

https://pc.poradna.net/files/88281-powercfg-raport-png

powercfg /systempowerreport

• A pak otevrit GUI raport pod :

C:\WINDOWS\system32\sleepstudy-report.html

PS: Kazdy vykon zdarma, nebo lepsi optimizace napajecich profilu je k dobru ze jo tak proc ne. Jen skoda ze je profil urceny prevazne pro Ryzen 3000.
Dik za odkaz, neznal jsem :beer:.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru