Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Přesně za měsíc - 14. ledna 2020 - skončí podpora Windows 7

Ja to chápem, ale ja som taky psal "mi prijde ešte jednoduchšie" to slovo mi (mne) je tam dôležité. Ono hlavne ide o to že ceľkovo všeobecne je inštalácia v Linuxe jednoduchšia až na výnimku hier ak je inštaluješ na priamo, tak to nastavovačky s Wine je fakt peklo, ale to bežne nikto nerobí, existuje Lutris (aj ten PlayOnLinux čo si zmínil, ale Lutris je lepší) a myslím že cez Lutris to už je tiež jednoduché na 2 kliknutia.

Kdybys posadil k počítaču človeka ktorý nikdy so žiadnym PC nič nerobil, tak by sa skôr naučil inštalovať aplikácie a základy ovládania v Linuxe. To je čo som hovoril. Je pravda že človek čo 10 rokov pracuje s Windowsami, tak pre takého je jednoduchšie robiť toto s Windowsom než Linuxom, ale to je o zvyku, a to nehovorí objektívne to že ako je čo komplikované v ktorom OS. Takže áno máš pravdu že pre človeka čo 10 rokov pracuje s Win to není jednoduché prejsť na Linux. Ale ja napsal taky pravdu, Linux je jednoduchší na ovládanie a na inštaláciu aplikácií než Windows, kde musíš výrazne viac krát klikať na pokračovať a musíš voliť rôzne položky, odškrtávať zaškrtávatka a pod.

Ono stačí keby dali tomu Windowsáci tak 2 mesiace, a postupne by si privykli na to, a tiež by im to zrazu prišlo jednoduchšie. To len na začiatku prijde náročnejšie, keď nevedia.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality