Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Comet Lake Intel 10. gen.

4C/8T u RyZenu 3400G je docela zoufalost a ne kazdy kdo potrebuje vykonny procesor, potrebuje jeste zvlast k tomu grafiku.

Musíš být trpělivý :-) S příchodem RAM "DDR5" to bude vypadat vše jinak, a ty APU podají podstatně lepší výkon.
Ono, někteří lidé znají a nejvíc potkávají jen buď herní PC nebo kancl, nevidí nic mezi tím, tak jim nekteré CPU nedávají smysl. Když na to přijde, tak ona ta grafika nemusí mít až takovou roli, nebo není vůbec potřeba. (některé specifické platformy (CPU jako ARM) používají pro grafické rozhraní výpočet jen na CPU)

Když stavíš NAS, server, nějaký grafický Chip tam hraje minimální roli a výkonnější by jen přidával na TDP což není moc vítané, navic kdyz používáš něco co těží jen z výpočtu procesoru.
I základní modely Intel UHD/IRIS, IRIS Pro etc bez nějakých problémů zvládnou 4K*60FPS,, podporují dGFX kupříkladu pro možnost zapojení více monitorů. Na to vše zcela stačí dosavadní IGP APU. Delat stale vykonejsi APU/IGP a k tomu snizit TDP/W nebude zrovna hračka a výkon zvyšují jen tím, že nějaké "re-fresh" rade zvýší, přetočí Hz procesoru, bridge, což je v podstatě jediné čím výkon zvýší. Určitě víš o čem se bavím.

S výkonnějším APU ale tím pádem i W pak radeji zákazník zvoli GPU na PCIe. (Navrhnout vykoné APU můžou (AMD uvádí že na vykoném DDR5 APU pracuje), ale spotřeba by byla momentálně tak velka, ze by o proti PCieGPU byla takřka nevýhodná).
(DualCore pro nějakou samohrajku za malej peníz také v roce 2020 nemá problém, určitě ne takový aby to byla potřeba tak hrotit , tedy když má také adekvátní TDP a příznivou cenu to je 5W né 35W za X Kč a to je ještě jen Wataz CPU bez IGP, což v load může rychle dělat nakých 50,60W jak nic, což koresponduje spíš procesorum 4/4 né 2/2)

Teď ruku na srdce, když stavíš v uvozovkách "herní" PC tak zvolíš GPU, né nějaké APU.
Výhoda, vykon Gflops těchto APUs je hlavně v mobilních zařízení a právě zmíněné AMD v tomto směru zabralo, není divu že je také Apple zvolil do příštích zařízení, tuším že do iMAC, MacBook nejsem si jistý, ale Intelu zebrali zákazníka, to zabolí když jejich největší tržby jsou entreprise, jelikož jestli se osvědčí, Apple nebude sám kdo na tomto socket bude stavět :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality