Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Phishingových útoků pomocí mailů přibývá

Co se týče Defendera.
Já jen napsal info jak reaguje na spuštění toho dokumentu defaultní antivirová ochrana Windows 10 a to je Defender. A to s defaultní databází v instalačce Windows 10 20H1 (19041) a posléze i s aktuální databází. Antiviry nepoužívám, na svém pc mám i Defendera zakázaného. Psal jsem to čistě informačně, ne jako nějaké onanování.
Co se týče věření.
Já v to, cos uvedl, nevěřím a jsem tedy rád, že mezi těch 50 % tupých nepatřím :-D
Co se týče té citace.
Testoval jsem ve virtuálce s defaultně nainstalovaným Windows 10 20H1 (19041) a defaultně nainstalovaným Office 2019, pokud by ses díval na mé obrázky ve spojlerech, tak bys tam viděl to defaultní Povolit obsah v Office. Navíc jak jsem psal ve virtuálce na default Windows 10 a Office 2019. Navíc virtuálka připojená k internetu. Navíc virtuálka spuštěná na mém pc, který má oproti defaultu zakázaného Defendera a žádné tunící zabezpečení (a ani v office na pc nemám do teď zakázaná makra), i z virtuálky normální přístup na můj pc. Navíc ne bůhvíjak silné heslo na pc. Navíc další pc a zařízení v síti a nejen moje, tak se pak nediv, že jsem napsal:

Uvažuju, že bych otevřel ten doc a zkusil povolit makro, co to udělá

tedy ve smyslu, jestli mám ve virtuálce spustit to makro a kliknout tedy na Povolit obsah, když to teoreticky může ohrozit i to co je mimo virtuálku. Risknul jsem to a povolil jej. Takže žádné vytuněné domácí zabezpečení.
Co se týče té další věci a to maker ve firmách, pokud tam jsou potřeba tak to řešit podepisováním maker a povolit jen podepsaná + v Office zakázat ActiveX. Například dokument v tomto vlákně by tak byl pořešený i bez antiviru.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality