Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Affinity Photo 1.8

Jsem na tom podobně. Mám Zonera 18 a přejít na výpalné jsem odmítl. Všechny tři affiniťácké softy jsem pořídil ve slevě.

Jako neprofesionální uživatel mohu srovnat možnosti a své potřeby s Adobe Photoshop, Illustrator a InDesign (CS4, novější neznám) a našel jsem jediné dvě věci, které mi v Serif aplikacích mohou chybět: Snadný převod bitmapy do vektorů (CS4 Illustrator to dokáže jedním příkazem s příslušným nastavením) a absence češtiny (osobně to snadno překousnu, navíc tutoriály pro různě pokročilé usery jsou stejně z 99% v angličtině a v anglickém layoutu). Jenže u složitějších softů (grafické, video a audio editory) tak tomu prostě je, každý vážnější uživatel se s tím musí popasovat - nebo pracovat s "náhražkami".

K Affinity sw používám guglí Nik Collection (tu verzi, co byla zdarma a co se už nedá sehnat) + hlavně placený Filter Forge v nejvyšší verzi. Tenhle soft podle všeho v Česku není moc známý, ale jeho (kreativní) možnosti jsou neuvěřitelné. Myslím si, že tvorba z něj tvoří nezanedbatelnou část na serverech, věnující se prodávání obrázků, hlavně textur včetně těch seamless. Licenční podmínky to umožňují.

Jo, a Adobe Acrobat (ne Reader) jsem nahradil PDF X-Change Editorem Plus za zlomek ceny Acrobata a s 99% identickými možnostmi. To jedno procento je automatické před-vytvoření kolonek formuláře, ale dokážu se s tím vyrovnat. Potřeboval jsem to za rok jen 2x - a vyřešil.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality