Předmět Autor Datum
To nie je kampan, Korona bola v mailoch dost zneuzivana, ci uz sirenie virusov, alebo spamovanie. A… nový
fleg 07.06.2020 10:51
fleg
Urcite ma clovek z Esetu pravdu v tom, ze firmy nebyly casto pripraveny na moznost, ze by lide zacal… nový
RedMaX 07.06.2020 13:52
RedMaX
Tón byl poněkud odlehčenější. Zpráva používá typický novinářský styl generalizace,že když se zjistí,… nový
Kampus 07.06.2020 17:52
Kampus
Co se u nas bezne pouziva ve firmach za antiviry: Rusackej Kaspersky - nemozne citovat "rusaka" v ti… nový
RedMaX 07.06.2020 18:06
RedMaX
Všichni hackeři z Ruska nejsou, já znám jednoho z Blavy :) poslední
L-Core 07.06.2020 22:42
L-Core

To nie je kampan, Korona bola v mailoch dost zneuzivana, ci uz sirenie virusov, alebo spamovanie.
A ze firmy neboli pripravene na pracu z domu?
Neboli.
Manzelka pracuje pre Slovak Telekom, dostala nb na pracu z domu a...a to bolo vsetko.
Externy monitor, klavesnicu a mys som dodal ja, zalozene spojenie z domu som dodal ja, problemy z ICH VPN som riesil ja, pretoze ich IT podpora reagovala do 24h...a to nehovorim o tom, ze pracuje na pozicii starostlivosti o VIP zakaznikov a bez funkcneho VPN pripojenia jej nesiel system a zakaznik sa jej ani nevedel dovolat, takze vlastne nevedela nic spravit.
A to mozem spomenut pikosku a vazbach pri volani, ked integrovany mic v nb chyta zvuk z repro a jedine riesenie je mat hlasitost na minime, kde zase castokrat nie je pocut protistranu. Mat na hlave 8.5h sluchatka s mic je blbost a nerealne, ak ich nemas na hlave zase nechytis prichadzajuci hovor a tak dokolecka.
Najviac sa mi pacil pristup nadriadenych, ked dochadzalo k vypadkom VPN, ktore som uz ani ja nevedel poriesit, podpora nedvihala mobil a sef jacal, ze akoto, ze nie je nalogovana a nepracuje.

Urcite ma clovek z Esetu pravdu v tom, ze firmy nebyly casto pripraveny na moznost, ze by lide zacali pracovat z domova. Fleg tu popisuje ponekud extremni priklad z praxe, u nas byl hlavne problem v te rychlosti, kdy najednou se v pondeli reklo, ze se od utery nebude chodit do prace a IT melo do konce pracovni doby toho prvniho dne, takze nejakych 7-8 hodin casu, kdy meli zajistit, aby lide mohli pracovat z domova.
Druha vec byla i vymyslet lidem praci, pritom treba co delam ja, tak by byla prace z domova mozna snad pro kazdeho s PC a internetem, ale nebyl cas lidi zaskolit a zmanagovat to, takze cast lidi mela radeji na 14 dni prekazku v praci.
U segry v praci treba nebyl problem vubec zadny, ve firme normalne praci z domova pouzivali i predtim a tudiz tohle meli jen o vetsich objemech, protoze nikdy predtim nemeli praci z domova pro vsechny zamestnance na mesic.

Takze ta situace byla ruzna a v podstate nic objevneho v clanku neni. Urcite skoleni od odborniku muze v nekterych firmach pomoct.

Co se mi nelibi a tady v tom clanku to zazniva taky, jsou kecy o tom, jak ty lidi maji doma ty pocitace nezabezpecene a pro tu firmu to muze byt problem. Kecy, nic vic. U nas presne to same, mistni IT bezpecnostni analytik nam tam taky takovyhle nesmysly placa, pritom ja mam urcite doma zabezpecenej pocitac nekolikanasobne vic nez co predvadi IT v praci. Jasne, ze bezny uzivatel muze mit zabezpeceni horsi, ale kdyz vidim vykon s ohledem na bezpecnopst v praci, tak by meli drzet hubu a o bezpecnosti u nekoho jineho radeji pomlcet.

---
Jinak za me Eset Online Scanner je nejlepsi antivir na svete, kazdej jinej mi hazel falesne poplachy a jedinej antivir od Esetu, kdyz zadnej vir nenajde, tak oznami, ze vas pocitac je zcela v poradku. I MS Defender sem tam nejaky nesmysl vyplodi, takze za me Eset jsou jednicka!

Tón byl poněkud odlehčenější. Zpráva používá typický novinářský styl generalizace,že když se zjistí, že 62,7% výsledků průzkumů ukázalo nějakou škatulku odpovědi použije se nadpis "češi neumí", "firmy nezvládly" atd...
Spíš jsem chtěl ukázat na honění trika Eses a vnucení se do role těch co tomu rozumí a co víc,dokážou vyřešit IT problémy.

Co se u nas bezne pouziva ve firmach za antiviry: Rusackej Kaspersky - nemozne citovat "rusaka" v tisku a jeste o bezpecnosti, kdyz vsichni ti hackeri jsou z Ruska, dal tu mame Avast, jenze ten si to pohnojil tou kauzou o stahovani informaci z pocitacu uzivatelu sam a poslednim dostupnym zdrojem jsou lidi z Esetu. Takze novinar zavolal tam, nevidel bych v tom nic mimoradneho a stejny clanek o nicem by vznikl, kdyby oslovili kohokoli jineho. Nevim, co ti Eset udelal, ze te zminka, ze to s nimi konzultovali, tak irituje.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru