Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Prepad Intelu, vzostup AMD

Vůči konkurenci chápu, zpoždění chápu, rozhořčení z lži Intelu chápu, ale kdyz si vemu ze i v mém Android TV boxu mám 16 nm CPU mě osobně je to nějak jedno jestli mám v PC 14 nebo 7nm CPU.
Jen mi případne trochu zbytečné jako koncový user to tak hrotit, neřeknu kdyby 7nm přinášelo něco tak extra.
(situace se jednou otočí a to pořádně s Tangle Lake, zde pokud vím v tomto směru AMD nemá žádný vývoj, a až přijde na quantum computing systémy bude mít Intel malou konkurenci. Šušáká se i o přípravě CPUs bez křemíku na bazi uhlikových nanotrubic (s čím přišel analog device jestli se nepletu) což může být dobrá oportunita .)

Burza.
Po oznámení zpoždění 7nm nepotěšili investory. Apple (Apple Silicon Mac) etc přejdou na AMD. Intel@XE to určitě nezachrání.
AMD ted bude osazeno na místo Intelu do CN serveru, kde si Intel držel byl datový segment, OEM, ztrátou těchto zakázek to burzou může hnout jeste víc jestli strati dalsi investory.
( Intel zůstává stale pevnější, s přibližně 260 miliardami, oproti 71 miliardám pro AMD. Ale před několika dny ztratil své vedoucí postavení v této oblasti vůči společnosti NVIDIA "poprvé za 15 let" ) :
https://www.tomshardware.com/news/amd-stock-price-surpasses-intels-for-first-time-in-15-years

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality