Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem ms zakázal úplnou deaktivaci win defender

U nás doma pod názvem "úplná deaktivace" rozumíme úplnou deaktivaci. Pod názvem dočasný zákaz rozumíme dočasný zákaz.
Tebou odkazovaný článek psal Jiří "Sirik" Vlach, u jména má uvedeno: "Čtenář amatér, nově badatel linuxových distribucí.", to mluví za vše, podle mě nenapsal článek kvalitně, plance tím neznalé uživatele.
Tebou odkazovaný článek NEPSAL o policies. Existují dvě možné hodnoty DisableAntiSpyware. A to v cestě:
"HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender"
a v cestě:
"HKLM\Software\Microsoft\Windows Defender"
To první je policies, to druhé patří přímo Defenderu. To co řeší ta aktualizace, je hodnota přímo v Defenderu, v článku to má správně, uvádí ji ve screenu. O té hodnotě přímo v Defenderu je řeč i skrz tu aktualizaci Defenderu (od 4.18.2007.8), a je to hlavně z důvodu toho, že verze pod 1903 nemají Tamper Protection. Ta hodnota DisableAntiSpyware v registru v policies / nastavení přes gpedit stále funguje (testoval jsem 20h1 a 20h2), Defender je zakázán a to trvale z hlediska současné funkcionality, změnit by to mohlo pouze to, že by zase Microsoft něco upravil, teď je to ale trvalé zakázání. Na základě čeho pisatel uvedl, že je to dočasné zakázání? "Dočasně" do jakého času?
Já vlastní výklad ale zakládám na chování, které pozoruju.
Tebou odkazovaný článek a tvé vlákno sice vypadá bombasticky "ms zakázal úplnou deaktivaci win defender", jenže on Defender jde zakázat stále úplně a dokonce stejným způsobem jak se zakazuje doposud... Prostě přes policies :-)
A psát se nějaké články s bombastickými titulky klidně můžou až to opravdu nepude, ne teď.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality