Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Huawei prisiel o posledny procesor do mobilov

Myslim, ze toto moze Huawei definitivne zabit, pretoze po Qualcomme prisiel aj procaky od Mediateku.
Tym padom nema pouzitelny procesor pre svoje mobily a pokial viem nema vyvinuty ani ziaden svoj.
Inymi slovami ak Huawei nedostane vynimku od USA (co zatial nehrozi) nema co davat do svojich mobilov, pretoze vyrobcovia procesorov dostali od USA zakaz dodavat im procesory.
Huawei je dnes najvacsim vyrobcom mobilov a toto ho moze mozno do roka uplne polozit na tomto poli. Huawei ma aj ine divizie, ale mobily tvoria dost podstatnu cast jeho prijmu.
Uvidime ako dopadnu volby v USA a dalsie vztahy Cina vs USA.
Je mozne, ze budu nasledovat odvetne opatrenia voci Apple, ktory ma v Cine dost silnu poziciu, co sa tyka predaja, ale hlavne vyroby, ale v tomto pripade taha Cina za kratsi koniec zatial.

Zdroj: Internet
Předmět Autor Datum
Tym padom nema pouzitelny procesor pre svoje mobily a pokia viem nema vyvinuty ani ziaden svoj. A k…
karelX 02.09.2020 13:58
karelX
Kirin je uz zastaveny, vdaka US sankciam, ktore sa dotkli aj ARM. Huawei CEO Richard Yu has told in…
fleg 02.09.2020 14:06
fleg
Tak je to prece jen jeden z největších vývozců telefonů vůbec s miliardovymi zisky a to i před SAMSU…
HPET 02.09.2020 16:08
HPET
Je to dost zhave, ked uz v polke septembra idu zastavit vyrobu mobilov. Navyse nikde nie je napisane…
fleg 02.09.2020 17:05
fleg
Kdyby chtěli, tak by stavěli na SoC s MISC (neon) Cortex-A70 u kterého uz Huawei jakožto klient je.…
HPET 02.09.2020 17:30
HPET
Trosku sa pleties. V Cine je mraky lacnych vyrobcov mobilov, takze spodny a ciastocne stredny segmen…
fleg 02.09.2020 21:11
fleg
aby se udrželi jim do té doby bohatě stačí lokální trh CN Ale no tak Flegu, dit snad jasne pisu jen…
HPET 03.09.2020 12:20
HPET
A co budu ponukat, ked nemaju co vyrabat? Siahnu po nejakom lacnom cinskom rieseni? To si nikto vo s…
fleg 03.09.2020 22:20
fleg
A jak že to má být s těma anténama 5G? Tady si FSR a Bouygues stěžují, že ještě od vlády nedostali s…
HPET 04.09.2020 01:15
HPET
Huawei je leadrom v 5G, ale USA odmietli ich technologiu a uz ukecali k tomu aj Britov. Zvysok EU sa…
fleg 04.09.2020 09:35
fleg
Teď už Huawei došel aji o paměťové moduly, RAM a dokonce i o obrazovky. LG, Samsung Hynix už nebude…
HPET 11.09.2020 01:53
HPET
Tak to som fakt zvedavy ako toto Huawei ustoji. Uz zdaleka nejde len o mobily. poslední
fleg 13.09.2020 19:50
fleg

Kirin je uz zastaveny, vdaka US sankciam, ktore sa dotkli aj ARM.

Huawei CEO Richard Yu has told investors that the company will have to stop making its custom Kirin ARM chips because of ongoing sanctions from the United States. That could lead to a reversal in Huawei’s upward trajectory.

Dodatok

The chip drought is a result of the Commerce Department’s expanded order from May 2020. This change blocked shipments of semiconductors to Huawei, even from companies based outside the US. If a silicon manufacturer uses US software or technology, they have to abide by the new rules. TSMC halted chip orders for Huawei’s HiSilicon subsidiary, which makes the Kirin ARM chips. According to Yu, he expects Kirin production to end on September 15th, possibly forever.

Tak je to prece jen jeden z největších vývozců telefonů vůbec s miliardovymi zisky a to i před SAMSUNG, i jako první došel s 5G tudíž obavy z postavení na trhu a útoky ze stran konkurence se dají čekat.
IMHO to ale až tak žhavé taky nebude. Přesně za měsíc jsou v USA volby, jestli odstraní McDonalda který je proti Číně zcela fanaticky, je šance, ze příští měsíc vše nabere zcela jiné otáčky.

Je to dost zhave, ked uz v polke septembra idu zastavit vyrobu mobilov.
Navyse nikde nie je napisane, ze ked Trump prehra sankcie budu okamzite zrusene.
Ako poznam Cinanov skor zacnu robit protioparenia a jedineho koho mozu citelne zasiahnut bude Apple.
Bude to zaujimave sledovat.
Skoda, Huawei telefony boli celkom ok.

Kdyby chtěli, tak by stavěli na SoC s MISC (neon) Cortex-A70 u kterého uz Huawei jakožto klient je. (pochybuji, ze o tom nevedil jiz dostatecne dopredu pro nalezeni reseni)
Zastavené jsou jen některé linky (což nejsou první ani poslední) , to neznamena konec Huawei nebo něco takového naopak udělali dobře jak udělat zbytečný a drahý proti-tah. Sankcie nemusí rušit hned a všechny aby Huawei mohl navrhl nový SoC pro budoucí telefony a mohl začít licencovat a komercializovat.
(Huawei chteli položit jiz několikrát, ale vypadá to, že je to spíš posiluje a osamostatnuje, jako osazování vlastniho OS a dokonce za velmi kratkou dobu zprovoznil svůj vlastní APP obchod. Číňanů jsou miliardy, aby se udrželi jim do té doby bohatě stačí lokální trh CN, jediný rozumný tah ze strany USA je spolupráce a to i tržní což je i to, co očekávám. Jestli se CN výrobou osamostatni už je nikdo a ničím nezastavi). Uvidime ..

Trosku sa pleties. V Cine je mraky lacnych vyrobcov mobilov, takze spodny a ciastocne stredny segment je dost vychytany. Huawei sa orientoval takmer vylucne na spicku a konkuroval Applu a podobnym premiovym znackam. A o tento trh pride vo svete aj v Cine. Cinsky trh mu zdaleka stacit nebude.
Dalsi podstatny segment su chrbticove siete, ktore su v EU postavene z podstatnej casti na ich technologiach. Prichodom 5G a vdaka sankciam moze stratit svoje dominantne postavenie aj tu a to uz bude asi dost velka rana, aj pre takeho molocha akym Huawei je.
Spoliehat sa pomoc od cinskeho trhu, pripadne vlady je naivne, bude to sice dalej velka firma, ale mozno z 1/10 velkosti dnesnej.

aby se udrželi jim do té doby bohatě stačí lokální trh CN

Ale no tak Flegu, dit snad jasne pisu jen o dosavadnim pusobeni do vyreseni sankci, né o definitivnim, dlouhodobmém a izolovaném pusobeni jen na domacim trhu (na kterém prodej vic ovlivnil COVID-19 ) okupuje skoro 40% coz je daleko pred ostatnimi CN vyrobci jako OPPO 17,8%, Vivo 17,0%, Xiaomi 10,5% a Apple s 7,5% a dalsi "mraky lacnych vyrobcov mobilov v Cine".

A co budu ponukat, ked nemaju co vyrabat? Siahnu po nejakom lacnom cinskom rieseni? To si nikto vo svete ani v Cine od nich nekupi. Ak by si si pozrel cisla podrobnejsie ich podiel sa hybe medzi 34-46% (posledny rok), ale hlavne Huawei takmer nepredava mobily pod 200 eur. Huawei kraluje v 5G segmente, kde okupuje cez 50% trhu, pretoze je leadrom na poli inovacii a strednej a vyssej triede pri 4G. Lacne mobily takmer nepredava.
Lenze vyrobu mobilov zatvaraju a idu sa dopredavat len doteraz vyrobene. Co dalej? Zobrat nejaky lacny cinsky chip a skusit predava v lowende? Tam sa nepresadia.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru