Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Zapomeňte na destičky. Raspberry Pi 400 je nový počítač zabudovaný do klávesnice

Nově představené zařízení Raspberry Pi 400 sice jako hardwarový základ používá loňskou platformu Raspberry Pi 4, ale základní deska je odlišná a celý minipočítač je už z výroby zabudovaný do klávesnice. Dává tak připomenout legendární stroje Commodore, ZX Spectrum a další osmi- či šestnáctibity oblíbené v 80. a 90 letech.

Prodávat se bude samostatně nebo v sadě s USB myší, 15W adaptérem s USB-C, 16GB microSD kartou s předinstalovaným RPi OS, HDMI kabelem a tištěnou knihou s návody. Raspberry Pi 400 tak skutečně stačí jen připojit k monitoru, píchnout do něj sluchátka a počítač je připraven.

Článek na zive.cz

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A mně se to líbí. Důchodcovi na komunikaci se světem dobrá volba (k tomu moncl za pětikilo a repráčk… nový
mif 04.11.2020 20:17
mif
Pro důchodce fajn, ale pak si nemůže pořádně třeba ani posunout klávesnici tam, kam mu to je pohodln… poslední
Potkan007 04.11.2020 22:00
Potkan007

Pro důchodce fajn, ale pak si nemůže pořádně třeba ani posunout klávesnici tam, kam mu to je pohodlné, protože visí na napájení a kabelu k monitoru. O tom přesně jsem psal. Nevidím přínos proti variantě maliny v malé krabičce, do ní vedou všechny kabely a klávesnice je drát nebo bezdrát bokem, se kterým si můžu třeba točit za krkem.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru