Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Jak se chránit před doxingem? Kaspersky spouští bezplatný on-line kurz prevence proti zneužívání oso

"...Sdílení a geotagování fotografií, nahrávání dokumentů do cloudu, instalace nových aplikací nebo procházení internetových obchodů – to vše představuje každodenní nakládání s našimi osobními údaji, aniž bychom si to vůbec uvědomovali. Často ani netušíme, jaké všechny informace o sobě vlastně sdílíme a hlavně, kdo jsou koneční příjemci těchto údajů, jež pro nás mohou být zranitelné. Jedním z rizik, kterému čelí všichni uživatelé internetu bez rozdílu věku, profese či sociální příslušnosti je doxing – shromažďování osobních údajů jiných uživatelů za účelem jejich zveřejnění nebo zneužití pro nekalé účely. Bezpečnostní experti společnosti Kaspersky vytvořili jednoduchý a snadno aplikovatelný návod, jak opět získat kontrolu nad svými osobními daty a ochránit se před doxingem..."

Předmět Autor Datum
Podle me jsou takoveto kurzy zbytecne, protoze se informace nedostanou nikdy k tem, kteri by je potr… poslední
RedMaX 01.05.2021 11:39
RedMaX

Podle me jsou takoveto kurzy zbytecne, protoze se informace nedostanou nikdy k tem, kteri by je potrebovali, a to z jednoducheho duvodu, ze ti, co by potrebovali nastrahy sdileni osobnich informaci pochopit, to jednoduse nezajima (minimalne do te doby, dokud se nestanou obeti).

Jako urcite zasluzna cinnost od Kaspersky, ale v hlubsi vyznam neverim.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru