Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows 11 vyjde již příští týden

pro sklerotické pamětníky: m$ s xp přes 3 servicepacky neudělal nic co by změnilo použitelnost.
proti w2000 na ně zpočátku nestačil tehdejší pomalý hw (p4, 256mb ram, pomalé disky <40gb, zdechlé integrované grafiky intel).

až se konečně stal dostupným normální hw (c2d, 1-2gb ram, lepší grafika nebo vzhled w2k), přišly visty a bylo to mnohem horší - špatná správa paměti, zpomalující efekty vzhledu, další znásobení běžících služeb.
w7 dostaly čas k rozšíření novějšího hw na trh, opravily zacházení s procesy. a naštěstí se dalo přepnout do základního vzhledu (jako w2000), protože wintelí grafiky nikdy moc nestíhaly obsluhu nových win.
i když byly w7 jen servicepackem nepovedené visty, mrchosoft podplacený výrobci hw pro ně za každou cenu musel překopat ovladače.

w8-w10 bylo hlavně patlání se změnou ovládání, u m$ tradičně k horšímu. vítají to jen klikači a potom ti, co si pamatují vyvolání nastavovacích oken přes příkazy powershellu.
w10 jsou k tomu úlet do ošklivosti, ms vypadal že se chce opičit po monochromatickém vzhledu maců z minulého století. totálně ignoruje ergonomii, v oknech musí povinně razit nejjasnější bílá.
rozbití služeb na jednotlivé hostitele jen "vylepšuje" moji frustraci nad správcem úloh ve w10.

no a až ten starý hw shnije, pořídí se zas nějaké win12, 13, ...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality