Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Google a 2-fázová autentifikace

Do schránky mi dorazil e-mail, že mi Google zapne 26.10. dvoufázovou autentifikaci. Že mám mít u sebe připravený mobil, abych se do účtu dostal. Nečekal jsem na poslední chvíli a začal jsem to zkoumat. To znamená aktivoval, nastavil a dořešil.

Nastavení 2-fázové autentifikace a ověřování
1. Pro povolení je třeba aktivovat nějaké záložní zařízení, přes které se budete autentifikovat. Standardně je to povolení v mobilu + záloha přes telefon a SMS nebo zavolání. Zvolil jsem SMS s číslem, které už jsem tam zaregistrované měl. Na první pokus to nevyšlo, Google napsal, že se něco nepodařilo. Ale při návratu zpět a novém pokusu o aktivaci 2-phase autentification už to šlo, přišel SMS kód, který jsem zadal. Hurá.
2. Přidal jsem si další záložní metody. Protože jsem měl nainstalovaný a používám Google authentificator, tak jsem jej přidal. Tam je to jednoduché, naskenujete nový QR kód a zadáte kód z authentificatoru.
3. Protože jsem paranoidní, přidal jsem i metodu offline kódů, které si vytisknete nebo uložíte. To pro případ, kdybych přišel o telefon. Jedná se o 10 jednorázových kódů. Po vypráskání si můžete vygenerovat další.

Takže 2-fázová autentifikace je úspěšně nastavená. Ale její aktivací přijdete o možnost používat mailové klienty a další programy, ve kterých jste se hlásili mailem a heslem.

K tomu slouží APP password.
Tato možnost se objeví po aktivaci 2.fázové autentifikace.
Vyberete si druh, zařízení a dostanete vygenerovaný 16-ti místný kód, který v programu zadáte místo standardního hesla. To je vše, mailový program bude fungovat dál.
¨Těchto hesel můžete mít, kolik potřebujete.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Docela mě mrazí, že lidé z "branže" si 2faktorové ověření aktivují až nyní, kdy to Google nařizuje v… nový
Shark.jdd 11.11.2021 21:08
Shark.jdd
Třeba proto, že lidi z branže se chovají odpovědněji? poslední
Jan Fiala 30.11.2021 19:37
Jan Fiala

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru