Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Phishing je věčný!

Připomínka z oblasti bezpečnosti. Sice "phishing" vypadá moderně, je to jen klasická verze podvodů, jako třeba "energošmejdi", dříve "sňatkoví podvodníci" a podobně. Výhoda sítě je jistá anonymita, rychlost a objem. Na což doplatila jakási olomoucká společnost, kdy stačilo bezmyšlenkovitě následovat odkaz a vesele prozradit údaje někomu cizímu. Starší si vzpomenou na prastaré varování: "Pozor, nepřítel naslouchá!". Dnešní doba je dobou bezhotovostních plateb, což vypadá fajn, ale má své stinné stránky. Ona plná "šrajtofle" fyzickou měnou vede k větší kontrole kolik se utratilo a (nechtěný) "přesun" hotovosti z jedné šrajtofle do druhé šrajrtofle vyžadovalo větší úsilí.

Zdroj: Novinky.cz
Předmět Autor Datum
a vo to červeně orámované tu de: https://pc.poradna.net/files/95551-novinka-y5yd27-gif upozorněte sv…
lední brtník 30.07.2022 13:00
lední brtník
Silne by ma zaujimalo ako doslo k tym platbam, ked kazdu treba povrdit cez mobilny token. To, ze pos…
fleg 01.08.2022 07:24
fleg
Taky jsem nad tím chvíli přemýšlel a pak jsem to zavrhl jako nějaký pokus, jak lidi strašit před int…
RedMaX 01.08.2022 20:08
RedMaX
nastalo i rušení platebních terminálů Nějak jsem si nevšiml.
Wikan 02.08.2022 09:55
Wikan
Ja jo, bohuzel. Jestli chodis do tech obchodnich center, tak tam asi ne, ale jinde fakt terminaly mi…
RedMaX 02.08.2022 20:41
RedMaX
Platím kartou prakticky všude včetně venkovních stánků.
Wikan 03.08.2022 07:23
Wikan
menší města a menší obchody, restaurace. půlka za tím bude cena pronájmu od banky, druhá půlka že ne… poslední
lední brtník 08.08.2022 15:06
lední brtník

a vo to červeně orámované tu de:
https://pc.poradna.net/files/95551-novinka-y5yd27-gif
upozorněte své sestry / manželky / tchyně / zaměstnankyně nebo kdo vám vede účetnictví, ať se dívají: z jakých adres to přichází a taky kam to vede - na to už to už tupé novinky neupozornily.

prohlížeče kdysi pojaly skvělý nápad skrývat status řádek, tím si vychovávají čím dál jednodušší uživatele, který už nekontroluje co se při stahování stránek děje a kam odkaz doopravdy přechází.
takže bude jen hůř.

Taky jsem nad tím chvíli přemýšlel a pak jsem to zavrhl jako nějaký pokus, jak lidi strašit před internetovým bankovnictvím.

Ono totiž v ČR se zásadně platilo v hotovosti, aby neměl finanční úřad kontrolu nad tím, kdo komu co platí a nemohl chtít hlavně živnostníky danit. Pak přišel zlý Babiš a zavedl elektronickou evidenci tržeb, což lid značně rozběsnilo, neboť už hotovost nedávala smysl, daně se platit musely a EET nešlo okecat. Začaly se teda masivně zavádět platební terminály a najednou všichni uměli platit kartou. Jenže Babiš prohrál volby, přišel Fiala, elektronická evidence se zrušila a nastalo i rušení platebních terminálů a v ČR jsme se zase, jak největší burani na světě, vrátili k hotovosti.

Podobné články podle mého názoru slouží k odstrašování lidí, aby internetová bankovnictví a ty platební karty nechtěli a mnozí tak nemuseli platit daně!

menší města a menší obchody, restaurace.
půlka za tím bude cena pronájmu od banky, druhá půlka že nepotřebují, aby stát viděl, jestli mají co ke zdanění.

negramotný primitiv v čele vlády zaváděl eet kvůli "karuselovým podvodům a miliardovým únikům na daních", místo nich se z toho stal hon na stánkaře a živnostníky. to je to narovnání podnikatelského prostředí.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru