Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Univerzální nabíječka na vše - svět se definitivně zbláznil

Jak celkem chápu a chválím sjednocení nabíječek pro "prcky" jako mobily a tablety, byť tedy s nejhorším konektorem všech dob USB-C, tak pro notebooky, které umí "cucat" i stovky Wattů si to dokážu představit jen velmi těžko. Povede to jednak k enormnímu zdražování (každý USB-C zdroj musí umět nabíjet několika napětími a musí obsahovat elektroniku, která vyjedná s nabíjeným zařízením vyšší napětí a proudy). Dosud stál běžný 65W zdroj k Dellu okolo 600Kč, ten USB-C neseženete nový pod 1000Kč. Jak by zvolal Horst Fuchs, "a to se vyplatí!" ]:(

Předmět Autor Datum
Stojí to za to si to přečíst celé, ale tohle je úplně nej: "USB-C je dnes nejefektivnější variantou…
RedMaX 04.10.2022 21:16
RedMaX
Defétisto! Komu tím prospěješ?
Prim 04.10.2022 23:59
Prim
Druhé straně! :-D
touchwood 05.10.2022 05:52
touchwood
Opět cesta do pekla dlážděna nejlepšími úmysly. Na mobily a tablety a další hračky ano, na noťasy je…
Prasak 07.10.2022 19:28
Prasak
Vysvětli to někomu, kdo nemá základní elektro-vzdělání. Jen o tom rozhoduje.....
Flash_Gordon 09.10.2022 23:53
Flash_Gordon
Můj pracovní notebook má 130W USB-C nabíječku a nemám s tím žádný problém. Samozřejmě jde použít i s…
Wikan 10.10.2022 12:57
Wikan
Však počkej, až se ti ten konektor ochodí, nebo zlomí. ]:)
touchwood 11.10.2022 18:21
touchwood
Ostatné argumenty by som povedzme aj bral, ale tento jeden určite nie. Mne sa ochodil obyčajný micro… poslední
msx. 31.10.2022 20:01
msx.

Stojí to za to si to přečíst celé, ale tohle je úplně nej:

"USB-C je dnes nejefektivnější variantou nabíječky, ale zítra může přijít USB-D nebo nový bezdrátový standard," uvedla česká europoslankyně Dita Charanzová. V této souvislosti nová směrnice dává prostor EK k úpravě pravidel skrze takzvané akty v přenesené pravomoci.

Český europoslanec Jiří Pospíšil vyzdvihl zahrnutí notebooků, které je podle něj výsledkem tlaku europoslanců ve vyjednávání s členskými zeměmi. "Když si je spotřebitelé budou moci nabíjet stejnou nabíječkou jako třeba mobil, výrazně jim to usnadní život," uvedl.

:-D :-D :-D

To je tak, když si někteří lidé o sobě myslí, že jsou genitální a ostatní jim to uvěří. ;-)

Opět cesta do pekla dlážděna nejlepšími úmysly. Na mobily a tablety a další hračky ano, na noťasy je to kravina na n-tou. Na velký výkony a velký proudy ten konektor rozhodně není vhodný. V takovým "herním" notebooku s 100W nabíječkou to musí být labužó.

Ostatné argumenty by som povedzme aj bral, ale tento jeden určite nie. Mne sa ochodil obyčajný micro USB a potom som neraz videl ulomený klasický notebookový konektor na zdroj, takže to nie je špecialita USB C, ale všetkých konektorov. Ak nechceš ulomený, nabíjaj cez jack 3,5 mm. Ten som ulomený ešte nevidel, taktiež ani ochodený. Samozrejme, ak doňho vrazíš, ulomíš aj ten.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru