Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Koniec ruskeho projektu Baikal

Podme po jednom.

akže spec pro tebe co čte A a už ne B ,v chemičce makám a zpracovává ropu ( tu sem snad nezmiňoval? ) z Ruska druhá co je v Ústí to je to samí ,je to závislí i na plynu,takže co tam asi budou vyrábět až ropa nepoteče a jsou speciálně dělaný na ruskou ropu? Zbourat a postavit znova chemičky co tu jsou už od války tak to chci vidět,už jednou poslali rusové nějakou mizernou ropu a zásobníky byli max na měsíc,pak co?A snad tu nechceš vypisovat firmy co tu v EU už padaj .(samozřejmě to není jenom kvůli sankcím ale i debilní politice EU green deal.) 42% a pak co zkapalněnej od amíků co stopli Bulhaři kvůli vysoký ceně?

Zaujimave, ze okrem teba nikto nehlasi problem s ropou, pretoze sa ukazalo, ze objemy vie EU dovazat aj z inych krajin ako je Rusko.
Ano drahsie, ano nas Slovnaft tvrdil, ze vie spracovat len rusku ropu a ze potrebuje 2 roky na to, aby bol schopny spracovat iny druh, Stat nanho pritlacil a zrazu je ticho, cital som, ze veselo experimentuju so zmesami a zatial celkom uspesne.
Takze problem je plyn a otazka je kolko % plynu dovezene z Ruska, pretoze v 2020 to bolo cca 20-30%. Predpokladam, ze teraz je to uz pod 20%, pretoze sa usilovne zhanaju ine zdroje. Ak vypadne 20% plynu mas pocit, ze hned musia skrachovat chemicky? Lebo ja nie. Ak skrachuju nebude to kvoli plynu, bude to kvoli recesii, do ktorej ideme a nikto nevie co bude buduci rok. Ale to urcite nesuvisi len s plynom, alebo hlavne s plynom.

Že se suroviny vozí z Ruska do Číny a tam je kupuje USA to je fakt nebo co výmysl? Je nedostatek jak terminálů tak tankerů na LNG a to těch tankerů má tuším se někde zmiňovalo nejvíc Irán a Rusko.

Co take konkretne? Ci nieco si pocul na weboch, kde sa pise pravda?

ižní Korea ,všude se píše uvalí ,připojí,kde je že to udělala? Stačí naťukat a vylítne ti třeba,jj ale údajně se sankce neporuší.

Aha, takze spolupracuju na nejakej lektrarni v Egypte a ty si to nazval veselym obchodovanim. Vies o tom, ze Vikto O. ide stavat v Hu rusku jadrovu elektraren? A cuduj sa svete tiez tym neporusuje sankcie. Slo o obchody dohodnute davno pred vojnou. Navyse aj my odoberame jadrove palivo z Ruska (tipujem, ze aj CR) a zrovna tohto roku pocas vojnu k nam dorazil naklad jadroveho paliva...a tiez sme neporusovali sankcie.

Napsal sem že doženou v čipech Tchai wan s tím co do toho rvou za prachy a když to nestačí narvou další to je lež /demagogie? Sem zvědavej co bude dělat Tchai wan jestli tam přestanou dovážet z Číny křemíčitej písek,no jiste to se dá nahradit a kdo si pak koupí nějakej HW několikanásobně dražší než teď ?

Napisal si do roka, co je blbost. Takze cina prestane dovazat piesok a Tchajwan im prestane dodavat polovodice...kto myslis, ze v tejto vojne vyhra? Cina samotna si nevie vyrobit tiez nic, zober si marny boj Huaweiu proti USA, ktory Huawei jednoznacne prehral. A to ide o jednu z najvacsich cinskych firiem podporovanu vladou. Aver tomu, ze Huawei to skusal...vid projekt Kirin, ktory sme tu preberali. Mala to byrt revolucia, odpuranie sa od USA a jeho patentov a kde skoncil?

Takž to co píšeš ty v úvodu platí i pro tebe o nějakým tvrzení,protože ty žiješ v iluzi že si ty sankce schytá jenom Rusko

Na toto uz nreagovat nebudem, pretoze uz bohapusto klamses....staci ist na debaty a uvidis, co som riesil v tomto vlakne https://debaty.net/discussions/3140336-ekonomika-v-roku-2022

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality