Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Koniec ruskeho projektu Baikal

Až vám zase nějaký jouda bude tvrdit, že sankce uvalené na Rusko nefungují, odkažte ho na tenhle příběh (přebírám z zive.cz):
Ruské procesory Baikal jsou pasé. Firma zbankrotovala a ukončila vývoj.
Společnost T-Platforms, pod kterou spadá divize Baikal Microelectronics a která stojí za vývojem těchto procesorů, definitivně zbankrotovala a nic nevyvíjí. Původní ředitel Vsevolod Opanasenko dle informací Cnews.ru oznámil i osobní bankrot a to potom, co čelil 10letému vězení.
Podle zdrojů přitom problémy s ruskými procesory Baikal nebyly tolik způsobené sankcemi, které přišly už v roce 2014, kdy Rusko obsadilo Krym. Zatímco v případě procesorů na bázi instrukčních sad Arm a MIPS nebyl s vývojem a výrobou tak velký problém (v pozdější fázi se plánovala dokonce výroba u TSMC), v té době se do struktury a rozhodování dostala ruská vláda, která do společnosti vložila vlastní investice. Cílem bylo vyvíjet kompletně vlastní procesory nezávislé na západních technologiích od Intelu a AMD.
To se ale v termínu nepodařilo stihnout a po nedodání 9 tisíc počítačů pro ruské ministerstvo, byl ředitel společnosti T-Platforms zatčen a provoz pozastaven. Sen o tom, že procesory Baikal budou řešením jak pro běžné počítače, tak servery, se tak definitivně rozplynul.

Muhehehe...oooo ako typicky ruske.

Zdroj: zive.cz
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ale jistě že sankce fungujou,jenže oboustraně zapomínáš padnou firmy v Rusku ale už padaj i firmy po…
sambilionk 07.10.2022 00:44
sambilionk
člověče ty už sem chodíš blít jen ty své demagogické sračky - nebo jak se nově říká - fuck news. vy…
lední brtník 07.10.2022 01:24
lední brtník
Co je na tom demagogický ty hňupe? Argument nula, blba tu ze sebe děláš akorát ty tradičně tak šup n…
sambilionk 07.10.2022 03:39
sambilionk
Je to demagogicke, pretoze operujes s niecim, co si si vymyslel. Takze Korejci obchoduju s Rusmi? A…
fleg 07.10.2022 07:28
fleg
Nemá smysl to tu probírat. Vysvětluje většinu věcí JaFi na debatách, může tam zavítat každý. Nicmén…
RedMaX 07.10.2022 07:43
RedMaX
díval jsem se kdo ty sračky lajkuje, no od tebe intelektuální záběr fak nečekám. debaty: chlív pro l…
lední brtník 07.10.2022 19:08
lední brtník
Tvůj problém je, že se chováš hulvátsky. To že máš na věc jiný názor, dokonce i to, že ti názor jiné… nový
RedMaX 07.10.2022 23:36
RedMaX
Toho šaška nemá cenu komentovat že v ČR je situace normální to může napsat jenom vůl a ještě si tu h… poslední
sambilionk 08.10.2022 19:26
sambilionk

Ale jistě že sankce fungujou,jenže oboustraně zapomínáš padnou firmy v Rusku ale už padaj i firmy po EU....Co nekoupěj rusové v EU koupěj nakonec v Číně nebo jinde,viz jižní Korea s nima obchoduje vesele dál sankce nesankce.Číňani co sypou do vývoje čipů za chvilku doženou Tchaj-wan za nějakej rok a rusové budou mít náhradu.Ono se uvidí kdo zapáče nakonec nad těma "sankcema" protože se suroviny budou stejně z Ruska kupovat akorát od amíků co je berou z Číny.Až padne ten strop na ropu/plyn tak tady padnou chemičky (zásobníky ca měsíc vystačej) a hurá všichni na pracák, polovina severu protože nějaká výroba aut tady taky skončí která tu zaměstnává nejvíc lidí.Takže super hází se sankcema nějak to poškodí Rusko a to tady budou všichni na pracáku rejt držkou v zemi nebo co tu bude?

Je to demagogicke, pretoze operujes s niecim, co si si vymyslel.
Takze Korejci obchoduju s Rusmi? A co im tak dodavaju asi konkretne by ma zaujimalo.
Cinania dobehnu Tchajwan? A v com prosim ta? Jedna vec su patenty a tie nemaju a druah vec su fabriky a tie tiez nemaju (le vedia postavit to uznavam).
A u nas budu krachovat chemicky? A preco by mali? Je jediny zdroj plynu z Ruska?
Neviem ako v CR, ale u nas tvoril posledne obdobie rusky plyn len 20% z celkovych dodavok a predpokladam, ze v CR je to rovnake.
Krachuje vam nejaka chemicka?
Podla AGSI mate 42% rocnej spotreby v zasobnikoch., takze odkial mas ten udaj 1 mesiac?
Ano to, co si predviedol je cista demagogia.

díval jsem se kdo ty sračky lajkuje, no od tebe intelektuální záběr fak nečekám.
debaty: chlív pro lůzu, kam slušný člověk neleze. možná je to tvoje sociální bublinka, já mám některé "lidi" v kategorii odpad. opravdu nemám v plánu být poučován 18letým primitivem.
situace v čr je normální, jen ji každý vidí a vykládá podle sebe. protože každý má názor, imbecilové tomu názoru dokonce říkají pravda.
na technickém webu - i v tomto threadu - je skvělé, když se řeší technický problém.
když tam naběhne primitiv a tahá do toho svůj výklad politiky (něco ještě méně moudrého než náboženství), pak je to o ničem.

edit: koukám dole, že primitiv nezavřel hubu a svými názory to tu sveřepě tapetuje, jako kdyby šlo o jeho chlív.
s tupými lidmi a obecně s mysliteli z spd moc nepokecáte.

Tvůj problém je, že se chováš hulvátsky. To že máš na věc jiný názor, dokonce i to, že ti názor jiného přispěvatele přijde hloupý, se pořád dá říct slušně. Mácháš okolo sebe termíny jako primitiv, ale jak myslíš, že vypadají tvoje příspěvky. Můj lajk sambilionkovi nebyl, že bych s nim ve všem souhlasil, ale právě za to, že ti řekl, co tu úplně zbytečně ze sebe děláš. Máš toho zapotřebí?

situace v čr je normální, jen ji každý vidí a vykládá podle sebe.

Viděl jsem minulý týden kilo cukru za 20 Kč, tenhle týden už bylo kilo cukru v sámošce za 35 Kč. Možná vidíš jinou cenu, nevím, ale myslím, že každý kdo byl v poslední době v sámošce bude souhlasit, že situace normální není.

Toho šaška nemá cenu komentovat že v ČR je situace normální to může napsat jenom vůl a ještě si tu hraje na nějakýho intelektuála se slovníkem co má tak možná tak dlaždič.Stačí naťukat do google,to ale jeho zakrnělej mozeček asi nezvládneí.Tady příklad k pekárnám a prodejnám co končej a jsou to vládní weby....:-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru