Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem kniha Windows NT pro administrátory a vývojáře

Computer Press momentalne ponuka knihu Windows NT pro administrátory a vývojáře od David A. Solomon za zvyhodnenu cenu 59 Kc.Kniha opisuje vnutornu stavbu, zakladne pojmy a fungovanie Windows NT.
Primarne sa sice tyka Windows NT 4.0 se Service Pack 3, ale zakladne principy ostavaju stale v platnosti.Knihu odporucam kazdemu, kto pracuje s Windows radu NT a chce detailnejsie pochopit sposob akym funguju, pretoze v poslednej dobe sa stretavam s obrovskym mnozstvom kritiky Microsoftu, ktora v drtivej vacsine prameni z neznalosti fungovania systemu a nepochopenia zakladnych pojmov.V sucasnosti najnovsie informacie poskytuje kniha Microsoft Windows Internals, Fourth Edition: Microsoft Windows Server™ 2003, Windows XP, and Windows 2000
By Mark E. Russinovich, David A. Solomon ale pokial viem tato nebola doteraz lokalizovana, a jej cena je podstatne vyssia(original v elektronickej forme na internete nie je problem ziskat).podrobnejsie info:Vnitřní stavba Windows NT je tradičně zahalena tajemstvím, které nejrůznější příručky ani podrobné technické průvodce obvykle neprozrazují, a tak důkladné a přesné informace o architektuře a implementaci systému zůstávají zpravidla skryty pod pokličkou vyšších úrovní. Všem expertům, kteří chtějí přijít věcem na kloub, je určeno toto proslulé dílo Davida Solomona, jež zkoumá operační systém Microsoft Windows NT zevnitř.Téměř 500 stran, vytvořených ve spolupráci s vývojovým týmem tohoto systému přímo v Microsoftu, je napěchováno důležitými informacemi o komponentách Windows NT, které lze těžko získat z jiných zdrojů. Programátoři zde najdou podrobný a vysvětlující popis, který s výhodou využijí při návrhu kvalitnějších, výkonnějších a odolnějších aplikací a jejich ladění, systémoví správci pak vysvětlení souvislostí a pomoc při problémech. Programátoři ocení jednoznačné rady ohledně NT API. Kniha není přímo o psaní programů, ale o tom, jak a proč co funguje. Autor ilustruje všechny abstraktní principy na velmi zdařilých schématických diagramech, díky kterým lze snadněji pochopit, co se v NT děje. V úvodu hovoří o významu nástrojů NT (např. Performance Monitoru) a principech (např. myšlence virtuální paměti a jejího mapování). Například po přečtení kapitoly o správě paměti budete mít solidní představu o stránkování a vnitřních nastaveních, která je ovlivňují. Monolog autora rovněž prokládají pokusy, na nichž si čtenář vlastnoručně osahá probírané problémy. Čtenáři například shodí svůj počítač, aby mohli analyzovat inkriminovaný dump-log, což je jistě neocenitelná zkušenost. To vše je probíráno s pečlivostí chirurga a důkladností softwarového inženýra. Kniha je pro připraveného čtenáře psána strhujícím stylem, kdy jeden zajímavý odstavec následuje další.Kniha se soustředí na Windows NT 4.0 se Service Pack 3; četné příležitostné poznámky a celá závěrečná kapitola pak představuje odlišnosti a novinky, které přicházejí s Windows NT 5.0/Windows NT 2000 Server.

Předmět Autor Datum
Microsoft Windows Internals je lokalizovaná ale bohužel součástí celého balíku Microsoft Windows Ser… poslední
Mitch 14.07.2007 15:46
Mitch

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru