Předmět Autor Datum
Gratuluju! Otázek mám nepočítaně... pro začátek: 1) Jak moc jsou použitelná interpolovaná rozlišení…
Ynd0r 25.09.2007 15:41
Ynd0r
Těším se na další. ad 1) Interpolovaný rozlišení nejsou dobrý řešení. Písmo je nevýrazný, rozmazaný…
Pavel 25.09.2007 17:43
Pavel
Díky za odpovědi. K tomu rozlišení: 480 na výšku mi přijde opravdu málo, se spoustou programů se pak…
Ynd0r 26.09.2007 12:15
Ynd0r
Některý dialogy (průvodce při instalaci) naštěstí zobrazí posuvníky, takže bez problémů. Klasický di…
Pavel 27.09.2007 07:28
Pavel
Znovu díky za odpovědi. ad 3) neměl jsem na mysli ovladač k dotykovýmu displeji (ten je samozřejmě p…
Ynd0r 27.09.2007 10:07
Ynd0r
ad 3) Stylus se chová jako "levá myš", ale tohle je dost chytře ošetřený v tom, že na boku vlevo od…
Pavel 27.09.2007 11:18
Pavel
ad 5) ten mobil bych ještě proklepnul. Používal jsem připojení na internet přes bluetooth se spoustu…
Ynd0r 27.09.2007 18:31
Ynd0r
Aha, díky za tip, mrknu se do menu, ale to ovládání mě dohání k šílenosti. Zvykl jsem si na Siemens.…
Pavel 27.09.2007 20:16
Pavel
Super uzivatelsky nazory. diky za ne:-)
atr 13.10.2007 20:54
atr
Akorat me tak napadlo, zkousels na tom psat rukou? myslim delat si poznamky. Desne moc me zajima zda… poslední
atr 13.10.2007 21:29
atr

Gratuluju!
Otázek mám nepočítaně... pro začátek:
1) Jak moc jsou použitelná interpolovaná rozlišení 1024x768 a 1024x600? (Do UM400 jsem nešel hlavně kvůli nativnímu rozlišení 800x480, protože to by si člověk proti PDA nepolepšil). Takže - dá se v interpolovaném 1024x768 reálně dlouhodobě dělat?
2) Jak je to s vyvážeností a pohodlností při vysunuté klávesnicí? Dá se například pohodlně psát hodinu vleže ve vaně?
3) Rozjel jsi nějak ve Vistě rozpoznávání českého rukopisu?

Těším se na další.

ad 1) Interpolovaný rozlišení nejsou dobrý řešení. Písmo je nevýrazný, rozmazaný, neostrý. Chvilku by to asi nevadilo, ale na delší práci to není. Já osobně v nich nepracuju, jedu v nativním. Měls pravdu v tom, že některý dialogy jsou větší, pak je to problém.

ad 2) Mivvy má zezadu cosi jako stojánek, ale to navrhoval nějakej ergonomickej polo-gramota. Ten úhel mi nevyhovuje. Psát na tom tak, že by Mivvy bylo opřený (stojánekm) o stůl snad ani nejde.
Na klávesnici se psát dá, když mám Mivvy (např. vleže) na břichu, přístroj mám pozvednut. Klávesnice je tak miniaturní, až... musí si člověk zvyknout.
A teď se mi nikdo nesmějte: pořídil jsem si k tomu externí klávesnici, o něco menší než stand. PC klávesnice.

ad 3) Vistu na tom nemám, nemůžu sloužit.

Pavel

Díky za odpovědi.
K tomu rozlišení: 480 na výšku mi přijde opravdu málo, se spoustou programů se pak kvůli velkým dialogům nedá dělat. Na PDA to řeším chvilkovou změnou orientace displeje (přepnutí je sice okamžité, ale je otrava to pořád přepínat :-/). Ty asi zase můžeš na chvíli přepnout na interpolované rozlišení.

Pár dalších dotazů:
3) Když nepoužíváš Vistu (která mi připadá pro ovládání perem/stylusem výborná), jaký OS jsi zvolil? XP Tablet Edition? Jak se sžíváš s dotykovým displejem?
4) Jak je to s hlučností? Je stroj většinu času úplně potichu nebo pořád trochu šumí? A když zvýší otáčky, je to v noci rušivé?
5) Jen ty jako uživatel můžeš posoudit praktičnost: splňuje to zařízení požadavek, že člověka neobtěžuje například během cesty autobusem sáhnout pro UMPC, jedním stiskem ho probudit ze spánku a najít si něco na internetu? Anebo je to tak nepohodlné, že to radši nechá až na doma?

Některý dialogy (průvodce při instalaci) naštěstí zobrazí posuvníky, takže bez problémů. Klasický dialogy bohužel ne, tam opravdu musí nastoupit buď vyšší rozlišení nebo šikovnej posun dialogu hodně nahoru (to někdy stačí).

ad 3) Mám WinXP, netřeba Tablet Edition, na CD jsou ovladače (zvlášť pro Vistu a zvlášť pro XP - i když to zakoupíš bez OS). V ovladačích je i dotykovej displej, ale už ne rozpoznávání textu (aspoň myslím, na nic takovýho jsem nenarazil).
ad 4) Ze začátku je zvuk nulovej, pak se UMPC zahřívá a spustí se větráček. Neruší to ani v noci, není to silnej/nepříjemnej zvuk.
ad 5) To je právě to, co ještě nevím. Koupil jsem si bluetooth mobil, do něj dal T-Mobile EDGE, ale zatím jsem necestoval. Ale myslím si, že po probuzení z "uspání" to bude chtít na mobilu potvrdit "spárování" s PC, takže tak prozaický to zase nebude.

Pavel

Znovu díky za odpovědi.
ad 3) neměl jsem na mysli ovladač k dotykovýmu displeji (ten je samozřejmě potřeba ke každému os), ale způsob práce s dotykovým displejem. Pokud vím, XP v tomhle ohledu nenabízí skoro nic (pero se chová jako obyčejná myš - a ani si nejsem jistý, jestli vůbec umí klikat všemi třemi tlačítky). XP-tablet-edition byly vlastně XP-pro rozšířené o uživatelská rozhraní pro pero - ale nebylo to nic zvlášť moc komfortního, spíš takovej bastl. Vista je v tomhle ohledu o dost dál: když zrovna nechceš psát dlouhé texty, fyzická klávesnice ti ani nechybí. Subjektivní rozdíl při ovládání pomocí dotykového displeje je velký.
ad 4) to je dobře - je to taková věc, které si člověk leckdy nevšimne ani při vlastnoručním zkoušení v obchodě - a pak je schopná otravovat život. Matně si vzpomínám, že některé UMPC první generace tím trpěly. Ostatně ten můj tabletpc je taky pěknej hučák.
ad 5) Neboj - když telefon a pc vzájemně autorizuješ, budou se párovat automaticky. Mělo by se to opravdu chovat tak, jak říkám: probudíš ze spánku a rovnou internetuješ.

ad 3) Stylus se chová jako "levá myš", ale tohle je dost chytře ošetřený v tom, že na boku vlevo od displeje jsou HW tlačítka "levá myš" a "pravá myš". Tohle Mivvy má dokonce i malej touchpad (vpravo od displeje), takže stylus (dotykový pero) není nutný.
Dokonce třeba při přehrávání filmů ve VLC stačí i prstem poklepat kvůli "vyvolání full screen".

ad 4) Trochu to slyšet je, ale nehlučí to. Zvuk je trochu míň typickej, to by si každej musel posoudit.

ad 5) Když se připojím poprvé, tak mobil žádá o "odklepnutí OK", zatímco UMPC nežádá nic. Proto si myslím, že po probuzení se to může chovat stejně a mobil bude žádat.

Pavel

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru