Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Samsung představil nové Q1 Ultra UMPC s 1,33GHz procesorem

Konkrétně s tím Soňákem jsem ještě osobně neměl tu čest. Líbil se mi od pohledu a vypadal i docela ergonomicky... ve skutečnosti se s ním dělá blbě?

Několik UMPC jsem si osahal a připadá mi to jako skvělý formát (aspoň pro mě). Teď používám z mobilních zařízení jednak 12" tablet pc, které má hodně přes kilo a je na dlouhodobé držení v ruce bohužel moc těžké a neohrabané. Má výhodu dobrého displeje (1400x1050), ale s mobilitou to není slavné.

Jinak používám různá PDA a komunikátory; teď čekám na objednaný i-mate Ultimate 9502... v mezičase jsem si ze zoufalství pořídil už i HTC TyTN II aka Kaiser (který je docela slušný až na ten katastrofický QVGA displej - je to jako návrat o deset let zpátky). Zařízení kapesních formátů jsou skvělý vynález, ale přecejenom i 640x480 je rozlišení na hranici použitelnosti, nemluvě o nutnosti pracovat přes vzdálenou plochu pokaždé, když člověk potřebuje dělat se skutečnými aplikacemi ve Windows.

Čili mi tak nějak vychází, že UMPC je přesně ten formát, který mi chybí: hmotnost do 1kg, dá se držet v ruce, ovládat perem, jede na něm Vista. Podmínkou je akorát slušné rozlišení (aspoň těch 1024x600) a wifi + bluetooth 2.0.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality