Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Samsung představil nové Q1 Ultra UMPC s 1,33GHz procesorem

Obecně platí základní premisa, že proti gustu žádný dišputát.

Mně osobně nevyhovuje, že UMPC je poměrně rozměrné do dlaní, takže to není na jednu ruku a takové to zjišťování údajů v tramvaji moc do úvahy nepřipadá. Navíc ani ta váha není zanedbatelná. Pořád to srovnávám se svým stařičkým 78 dkg subnotebookem Sony Vaio X-505 a nevidím žádnou výhodu UMPC (tedy kromě výkonu, který však na pracovním notebooku nevyužiji.

Jakýkoli pidinotebook můžu v tomto směru využít i k napsání delšího textu (jednou jsem takhle pomocí držáku na volantu a BT tiskárny vyprodukoval na poli 3-stránkovou dohodu s restituentem), což by u UMPC nepřipadalo do úvahy (tedy pokud bych sebou nevozil klávesnici a další příslušenství).

Myslím si, že další vývoj půjde u mobilních zařízení směrem daným současnou iPhonemánií, tedy k prsty přes obrazovku ovládaným zařízením. Pokud jde o hybridy mezi kapesními zařízeními a plnohodnotnými PC, vždy to skončilo neslavně. Přesvědčil jsem se o tom na vlastní kůži, protože většinu těchhle pokusů si vždy kupuji (měl jsem oba typy Olivetti Quaderno i Toshibu Libretto a všechny skončily s vymlácenými baterkami ve sklepě, kde čekají na to, až se stanou antikvitami.

Teď počkám, až mi zrezaví na podzim v Hornádu vykoupaný Dell Axim X51v a pak si koupím nějaký, pořádně funkcemi nabitý komunikátor.

I na normálním mobilu mám v Javě FTP clienta a Terminal Services a v případě nezbytné potřeby s tím lze něco udělat. Na standardní kancelářskou práci však je a vždy bude lepší notebook. Proto jsem se rozhodl, že i do toho svého staříka budu investovat cestou SSD disku.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality