Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Jak určitě NEdiskutovat v internetových diskuzích + debata o Česko-Slovensku, Moravu nevyjímaje :-)

Chápu, že to tehdy asi jinak nešlo, ale stejně...
Ekonomika akosi nepusti a je zjavne, ze Slovensko bolo v tej federacii len na druhom mieste a to nielen v nazve. V tom case sa to dalo predat, ze Slovensku sa samostatne bude darit viac (a donedavna som v to veril aj ja).

Napriek tomu aj tento pribeh ma tu ludskejsiu tvar a ani ta nie je na zahodenie. Tiez boli rozdelene rodiny a bol to urcite zlom. Napriek tomu s vami suhlasim, ze my mozete ist prikladom tymto sposobom rozdelenia. Tiez to o mnohom svedci. Viete si predstavit, ze by sa vtedy chytili Slovaci a Cesi zbrani a sli proti sebe? Mne to pride absurdne aj dnes, nieto vtedy, ked mal kazdy druhy clovek rodinu aj v tom druhom state.

Ale odcudzenie je ocividne, ja v cesku problem nemam, avsak mne tam moc nerozumeju a obcas sa nechapavo pousmeju. No je to tam ine. Napriek tomu, ked idem do Ceska, necitim, ze idem do cudziny a to nie som ten rocnik, co toho moc zazil v CSR (21 rokov).

Myslim si, ze tuto jedinecnost spojenia (jazyka) by sme nemali hadzat za hlavu a mali by sme pestovat tu ludsku stranku Ceskoslovenska dalej. A na ekonomiku sa pekne krasne vykaslat, ta uz dnes proste nepusti zmenit. :-)

Aj tato poradna je toho peknym prikladom. Kludne sa mohla volat "len" ceska poradna a slovaci by prispievali aj tak. No vola sa ceskoslovenska (a kludne by sa mohla vola aj Ceskoslovenska) a hned je nasa.

pekny den. :))

ps. trochu som sa rozpisal, ale nedalo mi. :-p

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality