Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Jak určitě NEdiskutovat v internetových diskuzích + debata o Česko-Slovensku, Moravu nevyjímaje :-)

noviny by se toho chytily
Tak toto je nam Slovakom podobne. 3-[ Bohuzial. Skor spapkat vsetko aj s pribormi tete "reporterke" ako zacat uvazovat. Ved ste sa iste dopoculi o Hedvige. Pripad ako (dovolim si opvedat) stovky inych, len sa to niekomu oplati raz za cas vytiahnut ako nejake eso. No hanba, ale ta nasa, zial.

Avsak z CS napatia si ja uz nepamatam nic, ja som bol vtedy nanajvys zabraty do kupovania prveho peracnika a prvej skolskej tasky, ten rozpad som na sebe ani nepocitil.

Ja som sa k CS prinavratil az vtedy, ked sa mi k "vam" prestahovala sestra a usadila sa tam. Preto mam aj dnes kontakt s Ceskom.

Když jsem byla v létě v Tatrách, tak jsem na Štrbském Plese...
Tak to mi je doverne zname. V lete som bol dobrovolnik-ranger (aby som sa pochvalil :-p) v Slovenskom raji a tam sa to Cechmi len tak hemzilo. V Slovenskych horach su Cesi doslova legendarni. Jeden prima chalan, Ochranca lesa, nam rozpraval, ze pred Slovenskym rajom pracoval vo Vysokych Tatrach a on nam rozpraval, ako je to s Cechmi a bolo to asi takto:
1. Nerozpravaj sa s Cechmi
2. Neturuj s Cechmi
3. Nechod za Cechmi
Samozrejme zartom, pretoze Cesi maju docela casto problemy v tom zmysle, ze zidu z cesty, "skratia" si cestu, upadaju do roklin a pod. Proste su stalymi hostami horskej sluzby (v ktorej robil aj ten nas ochranca lesa). Sme sa na tom fajn zasmiali. :)) Na dalsi den sme v telke videli, ako zachranuje z rokliny Horska sluzba jedneho takeho "stastlivca", co zisiel z cesty a chcel synovi ukazat daco "extra naviac", mimo cesty. Hadajte akej bol narodnosti. :-p Trochu sme sa zlakli. K pribehu patri, ze otecko si zlomil len nohu a inak bol v poriadku, synovi sa nic nestalo. Potom za dva tyzdne sme poculi uz len o jednom Cechovi, co takto pochodil. Vy si nedate pokoj.

Avsak musim poznamenat, ze napriek bezpecnostym rizikam boli v Raji Cesi daleko najlepsim spolocnikom, mili, priatelski, vzdy si bolo co povedat, proste fajn particky ludi a aj pary boli take. Bolo vas tam hodne, po Poliakoch asi najviac, teda sme sa nenudili.

Uz ako uplny OT vas musim pozvat do Slovenskeho raja, ten by mal vidiet kazdy milovnik prirody aspon raz, je to tam skutocne UZASNE. :-) Snad sa tam buduce leto stretneme. Spoznate ma, budem mat zelene kratke triko na chrbte s napisom "Can I help you?". ;-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality