Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Firebug 1.2 beta

Vyšla nová beta verzia najlepšieho nástroja pre ladenie webových stránok a aplikácii vo Firefoxe - Firebug 1.2 beta.V poznámkach k vydaniu je najzaujímavejšou novinkou automatické aktivovanie a deaktivovanie tohto nástroja podľa toho, či je otvorený na aspoň jednej záložke. Vďaka tomu už nebude spomaľovať stránky v prípade, že ho zabudnete vypnúť.

Předmět Autor Datum
Vie mi niekto napisat nejaky prakticky priklad (prip. link nan), ako sa da Firebug vyuzit? Nedavno s…
2laak 22.05.2008 16:40
2laak
Najčastejšie prípady, kedy ho používam, sú: - preskúmanie, aké CSS pravidlá sa použili pre naštýlov…
los 22.05.2008 16:59
los
Takze pre mna zatial nepouzitelne. Dakujem za priklady. :-):beer:
2laak 23.05.2008 06:57
2laak
Zeptám se velmi hloupě: všude čtu, jak je Firefox dobrý v tom, že respektuje standardy. Nestačí tedy…
Moas 22.05.2008 21:28
Moas
Nestačí tedy vyvíjet podle standardů a vše pak musí fungovat? Ano, vse bude fungovat vo FF, ktory t…
2laak 23.05.2008 06:56
2laak
ale no tak. K.19 Sice nejsi proti IE, ale jinak jsi svázán konvenčními internetovými pověrami o "st…
Vladimir 23.05.2008 17:38
Vladimir
Ano, uz som to cital davnejsie. A nie, nie som ziaden standardo-fetisista. Ja viem len tolko, ze su… poslední
2laak 23.05.2008 17:47
2laak
Díky, do teď jsem používal 1.1 beta a ten rozdíl v rychlosti a svižnosti oproti verzi 1.0 byl znát.
Marvin 22.05.2008 21:41
Marvin

Najčastejšie prípady, kedy ho používam, sú:

- preskúmanie, aké CSS pravidlá sa použili pre naštýlovanie nejakého elementu (F12, kliknúť na Inspect, kliknúť na element a na záložke Style vidím, ktoré pravidlá sa použili a ktoré nie)

- hľadanie chýb v JavaScripte (F12, nechať vykonať skript a na záložke Console sú chyby a varovania s tým, že po kliknutí sa mi ukáže rovno miesto, kde ku chybe došlo)

- krokovanie JavaScriptu (F12, záložka Script, umiestniť breakpoint kliknutím na číslo riadku a vyvolať spustenie skriptu - napr. kliknutím na nejaké tlačidlo na stránke, ktoré volá tú funkciu)

- testovanie JavaScriptu, keď si chcem napísať a otestovať nejaký krátky kód (F12, záložka Console, napísať kód a spustiť tlačidlom Run)

- sledovanie HTTP požiadaviek (F12, záložka Net, kde hneď vidím HTTP hlavičky a obsah odpovede, koľko dát šlo z cache, na ktoré požiadavky server reagoval chybou, ...)

A podobne.

Nestačí tedy vyvíjet podle standardů a vše pak musí fungovat?

Ano, vse bude fungovat vo FF, ktory tie standardy dodrzuje. Ovsem tie standardy nie su povinne (záväzné) pre nikoho. Darmo bude niekto vyvijat vsetko podla standardov, ked mu to bude spravne chodit v Opere a FF, ked si IE povie, ze on bude rozne elementy zobrazovat inak. Rovnako musi coder mysliet aj na majoritny prehliadac. A to je to smutne. Sam nie som proti IE, ale to, ze MS nanuti svoje standardy aj tam, kde nemaju co hladat povazujem za nehorazne. ]:(

Ano, uz som to cital davnejsie. A nie, nie som ziaden standardo-fetisista. Ja viem len tolko, ze su v podstate dve skupiny prehliadacov:
1. moje stranky zobrazia spravne (FF, Opera, Konqueror)
2. IE

A teda kvoli IE, kedze je ho vacsina, sa mi stranky nezobrazuju rovnako, musim si lamat hlavu a hladat kompromisy, ako tie stranky zobrazit podobne. A nie som s tym tak. Z vysoka s*rem na to, kto ake standardy dodrzuje, pokym mi to neberie cas a chut robit s tym. :-)

edit // och, och, ja populista, skoro som zabudol! V poslednom case, odkedy pouzivam IE7 mam zdanlivo menej prace s upravou pre oba "typy" prehliadacov. Zeby sa situacia zlepsovala? :))

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru