Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nový vírus kryptuje súbory, radšej si zálohujte data.

No, ono to je v prvom rade dost zavazny trestny cin takze by si najprv musel byt v nejakej krajine kde ta nebudu nahanat a kde je tazko vystopovat cestu tych penazi :-) V druhom rade musel by si to urobit tak, ze bez teba sa to proste neda, a znicit vir sa vzdy da aj bez teba. Naprogramovat znicenie viru je pre antivir spolocnosti trivialne ak je vir znamy, takze by si nic nezarobil. Myslienka zakodovania dat velmi silnym kryptovanim je prave to kde antivirove firmy koncia, bez privatneho kluca, ktory ma len autor to odkodovat v akceptovatelnom case nejde (ak je to urobene poriadne).

Co sa tyka toho, ze ak zaplatis ze ci ti nieco poslu tak to neviem, existuju dve teorie a od nich zavisi odpoved:
1.) autor ma k pouzitemu verejnemu klucu (pouzitemu na kryptovanie) privatny kluc (ktory treba na dekryptovanie), a teda nema problem poslat odkodovaci SW.
2.) autor nema privatny kluc a teda nic nemoze poslat, a celou tou akciou sa snazi o to aby kluc na dekodovanie niekto (antivirove firmy) nejako zistili a potom by si ho pozre v nejakom antiviraku. Osoh by mal z toho taky - zachytil nejaku supertajnu ale zakryptovanu spravu, verejny kluc (na zakodovanie) je znamy (ten pouzil aj vo vire) a potrebuje privatny kluc aby supertajnu spravu odkodoval.

Co z toho plati netusim, ale myslim ze 1.), autorom ide asi o prachy a na nejake supertajne spravy kychaju :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality