Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Jednoduché vytvoření přenosné (portable) jakékoli aplikace

Není to supernovinka, ale mnozí to určitě neznají.Spousta lidí si velmi oblíbila portable (přenosné) aplikace. Mají je na flashdisku a kdekoli si spustí svůj program, na který jsou zvyklí a svoje data mají neustále při sobě.Takových přenosných programů je celá řada, nicméně často chybí právě ten "váš".Firma VMware je známa virtualizačním SW (VMware Server, VMware Workstation). Mimo jiné vyvinula (po koupi?) produkt Thinstall. Existuje zkušební verze, plně funkční po dobu 60 dnů. Pomocí ní si uděláte přenosnou téměř libovolnou aplikaci.Postup:
Po nainstalování spusťe Thinstall. Provede "oskenování systému", neukončujte, minimalizujte. Nainstalujte aplikaci (program), který chcete mít přenosný. Program spusťte a nakonfigurujte (udělejte si vlastní nastavení, je-li to nutné - některé programy to vyžadují po prvním spuštění). Pak přepněte do Thinstall a pokračujte - dojde k novému oskenování.Proces vytvoření přenosné aplikace jde ovlivnit několika nastaveními (msi/exe, kam se uloží dočasný soubory, ...).Právě jsem si vytvořil portable verzi výborné aplikace na poznámky všeho druhu (a troufnu si říct, do jisté míry i pro vlastní eknihy) EverNote 3 - www.evernote.comVyzkoušejte Thinstall a budete unešeni.P.S.: Doporučuje se Thinstall a zamýšlenou aplikaci instalovat na čistou instalaci operačního systému, nicméně nutný to není. Právě odzkoušeno.

Zdroj: já
Předmět Autor Datum
Pokud by to někdo hledal, tak je to přejmenované na VMware ThinApp. VMware_ThinApp http://www.vmwar… poslední
taky Já 27.10.2011 23:00
taky Já

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru