Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Thajský distribútor sťahuje GTA z predaja kvôli vražde

Bible, a to zejména Starý zákon JE manuál chování. Ta kniha je tak napsaná - je to jako tvrdit že příručka česko-ruské konverzace není příručka konverzace ale fascinující exkurz do často používaných vět v Rusku! To že je manuál poněkud zastaralý dává vzniknou zajímavé situaci - něco prohlásíme za "historickou alegorii" nebo "kapitola z židovské historie" a něco prohlásíme za "morální kodex" a oficiální politiku církve a katolických politických stran, že? Například z knihy Leviticus si vezmeme "nebudeš uléhat s mužem jako se ženou, jest to ohavnost před Hospodinem" a budeme vesele bojovat proti homosexuálům. Ve stejné knize Leviticus se nám ovšem dovoluje kupovat otroky (pocházejí li z jiné země) a také že prokleje-li někdo své rodiče, má být usmrcen. Za "ohavnost" je tam také prohlášeno kde co, včetně pojídání garnátů a humrů. Proč nebojuje církev za práva vlastnit otroka? Nebo o zákaz všech restaurací s humry?

Co se církví týče, řadoví členové církve samozřejmě škodí, pokud svým tichým souhlasem podporují politiku těchto organizací. To je jako tvrdit, že řadoví komunisté byli neškodní, protože přece mezi nimi byli slušní lidé (a zdravotní sestry!)

Hřímá-li papež, nadřízený mého kněze, proti kondomům pro Afriku, zajdu-li si v neděli do kostela co za politiku podporuji?

PS. Mimochodem, nejsem ateista. Ale stát se členem zločinecké organizace kvůli tomu nehodlám, i kdyby v ní bylo sebevíc slušných lidí.

PPS. a ještě jedna věc: nejsem moc velkým fandou Paullusových bonmotů, abych se přiznal. To mě mimochodem na tomhle příspěvku zaujalo. Ale tady není podle mého citu kritika na místě...

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality