Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Bitva operačních systémů má skončit jejich pádem

Paul Moritz, nový CEO a prezident společnosti WMware a dříve manažer Microsoftu, prohlásil v Las Vegas na konferenci VMworld, že éra Windows je téměř u konce. Operační systémy, jak je známe dnes, mají ustoupit do pozadí a nahradí je virtualizované aplikace či webové operační systémy.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle je volovina na sedmou, aspoň v současné situaci, kdy miliony (desítky milionů?) uživatelů na c…
Moas 02.10.2008 07:00
Moas
tak mně třeba hned napadne jeden důvod - aby se nemuseli o ten systém starat (což dneska taky ve val…
touchwood 02.10.2008 07:04
touchwood
aby se nemuseli o ten systém starat Myslíš ten virtuální systém? Ale kdo se jim o něj bude starat,… nový
Moas 02.10.2008 12:13
Moas
S předmětným problémem souvisí i tohle.
Paullus 02.10.2008 08:50
Paullus
Ano, výstižný článek. Až si lidi dají hodně své práce na web a až budou aplikace převážně na webu, z… nový
Kráťa 02.10.2008 11:40
Kráťa
bla bla bla... Už jsem to psal mockrát, nedovedu si představit, že data svých klientů budu mít někd… nový
L-Core 02.10.2008 12:57
L-Core
Horší bude, až se tohle v rámi boje s teroristy prostě přikáže Jo, do kouzelné formule "boj s teror… nový
Prasak 02.10.2008 20:32
Prasak
do kouzelné formule "boj s terorismem" se dá schovat ledacos Bohužel... Další "kouzelná" formulka j… nový
Dale Cooper 02.10.2008 22:32
Dale Cooper
No, ten clanok je taky vselijaky, ale nie je to az taka blbost. Data mozes mat na lokali, nieco co s… poslední
MM.. 06.10.2008 23:15
MM..

Tohle je volovina na sedmou, aspoň v současné situaci, kdy miliony (desítky milionů?) uživatelů na celém světě nemají přístup k webu nebo jej mají tak pomalý, že na uvedené účely není použitelný. Jsem zvědav, jestli se MS dobrovolně odstřihne od těchto uživatelů.
K virtualizaci - souhlasím, v serverové oblasti už se to děje běžně. Uniká mi ale smysl, proč by BFU doma měl používat virtualizaci.

aby se nemuseli o ten systém starat

Myslíš ten virtuální systém?

Ale kdo se jim o něj bude starat, když ne oni? Když nemají Internet a nestojí o Internet, chtějí si jen zahrát sem tam nějakou hru? I když - faktem je, že dnešní zvrácenosti v podobě on-line verifikací her před spuštěním naznačují, že Internet bude zanedlouho nutný předpoklad pro provoz počítače, obdobně jako je dnes nutný monitor (a nelze obraz přehrávat přímo do mozku).

bla bla bla...

Už jsem to psal mockrát, nedovedu si představit, že data svých klientů budu mít někde u gůglu či majkrosoftu... Navíc nevěřím, že mi kdokoliv z nich umožní provozovat dBASE IV nějak online, jako webovou aplikaci ;-)

Horší bude, až se tohle v rámi boje s teroristy prostě přikáže :-|

No, ten clanok je taky vselijaky, ale nie je to az taka blbost. Data mozes mat na lokali, nieco co spracovava tvoje data moze byt robene pomocou nejakej javy apod. A ten nejaky (napr. java) interpreter vpodstate by potom prebral rolu OS. Samozrejme nemusi to byt java ale nieco ine. Vyhoda by bola ze by si si kupoval fakt sluzbu a nie aplikaciu ako taku, a druha vyhoda ta sluzba ti bude fungovat kdekolvek, na mobile, na PC, na pracke, apod :-D vsade kde je patricny interpreter. Vpodstate zjednotenie OS pomocou interpretovaneho kodu (pevne dufam ze to nebude zalozene na C#, ak nahodou bude tak sa pojdem na stare kolena vyucit za casnika alebo zahradnika a vsetky PC vyhodim z okna :)
A nevylucuje to spustanie nativneho kodu, moze sa to proste postupne menit a fungovat paralelne.

Ludska mysel si nevie predstavit taky skok, takze diskutovat o tom v tone ze zajtra uz nebude OS je hovadina. Ale ked sa to meni postupne (a nakoniec uz ani nebudes potrebovat tvoj DBase4) tak to ludom pride nakoniec ako normalne. Napr. pred par desiatkami rokov si ar ludi v IBM myslelo ze na svete je trh tak pre 10 pocitacov, ze kto by to naco potreboval, keby si im vtedy povedal ze PC bude mat kazdy doma tak by ta asi zavreli na psychiatriu :)

P.S. ta vizia s javou o ktorej pisem ja je stara uz snad desatrocie, a este stale sa to nerozsirilo (len obmedzene, na nejake tie mapy na internete apod). V clanku pisu sice nieco ine, nie javu, ale to su len take utopicke teorie. Davam tomu este tak 20-30 rokov kym to bude mozno java alebo tak ako pisu v clanku (a mozno to bude uplne inak :)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru