Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Cect i9 (telefon), nastavení mobilního připojení

Cect i9 (telefon), nastavení mobilního připojení

Pořídil jsem si telefon Cect I9 (zřejmě verzi i9+), je to něco jako klon iPhone, plus mínus. U nás se dá pořídit leda na inzerát nebo na Aukru, můj je dovoz.

Telefon podporuje dvě SIM karty (dokonce mají být aktivní obě současně!), což jsem zatím nezkoušel, mám v něm jednu. Má Javu s možností instalací aplikací (ale pozor: pro běh je málo paměti, počet aplikací je omezen a ne všechny jedou - telefon nemá klávesnici, jen jedno tlačítko), přehrávač mp3, wav, m4a a některých videí (mizerné rozlišení a nízký fps), foťák 0.3 MPx (na fotky to není, jen na obrázky), prohlížeč obrázků, kalendář, budík, stopky, ...

Telefon podporuje microSD (Trans flash) kartu, mám 1 GB, max. kapacitu neznám. Displej dotykový (prst/stylus), rozlišení 320x240.

Koupil jsem si od Vodafone předplacenou SIM kartu s kreditem 200 Kč, dnes ji aktivoval (divoká karta) a hned aktivoval vánoční dárek - internet v mobilu na 6 měsíců zdarma, aktivace do pár minut a služba je hned funkční.

Instaloval jsem si do telefonu skvělou Operu Mini, konkrétně http://www.edisk.cz/stahni/78234/opera-mini-4.2.13 216-advanced-en-gb.jar_123.66KB.html Lze nastavit načítání obrázků (ano/ne), kvalitu obrázků (nižší kvalita znamená vyšší kompresi a šetří data), velikost fontu.

Vodafone SIM kartu mám jako SIM1 (telefon podporuje dvě SIM současně), a pro zprovoznění internetu jsem nastavil:
Výchozí obrazovka - Service - Data account - GPRS, první položku jsem přejmenoval na "Vodafone GPRS Cz", a nastavil APN: data.vodafone.cz, User name: wap, Password: wap

Výchozí obrazovka - Service - Wap - Settings - Edit profile - SIM1, první položku jsem přejmenoval na "Vodafone GPRS Cz" a nastavil: Homepage: live.vodafone.cz, Data account: Vodafone GPRS Cz", Connection type: HTTP, Proxy address: 010.011.010.011, Proxy port: 80

A to je vše, profily se musí uložit a aktivovat. Pak spustit Operu, zadat adresu a kochat se.

Pozn.: i9 podporuje pouze GPRS, nepodporuje EDGE, což je docela znát - načítám klasickou www stránku, nikoli wapovou. Opera Mini významně šetří datový tok, ale i tak jsou rozežraný stránky pomalý. Zadávání URL (www adresa) je trochu těžkopádný (absence hw klávesnice), ale dá se zvyknout. Pohyb po stránce je možný jedině pohybem po displeji (prst/stylus). Obecně je ovládání díky chybějící klávesnici těžkopádnější. Reakce telefonu jsou o něco pomalejší, ale dá se zvyknout.

Ptejte se...

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zdar,já ho mám taky,skoušel jsem ho připojit přez wifi,sít najde,uložim bod,ale připojit nelze po za…
daby 03.12.2010 16:51
daby
Jestli to někomu pomůže,tak i9 wifi tv jsem pro Vodafone nastavoval přes jejich techforum.cz podle t… poslední
koneky 12.01.2011 09:30
koneky

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru