Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem PC predávané v Číne povinne so softvérom na cenzúru

Než zmíněný Orwell, tak my na mysl tanou kontroverzní staťě v kontroverzní knize kontroverzního spisovatele. (omlouvám se za pseudojazyk - takto je to totiž napsaný)

I promluwil ke shromážděným Uctíwačům moci Zelený had takto:
Chtíce zwítězit, wládnětež negprwé wším, čeho gest k tomu zapotřebí.
A tu gest k tomu zapotřebí, abyste se stali negprwé Penězoměnci a Kupci a Šacéři Člowěčenstwa. Toť onen Klíč od gegich Úst, gež budou hladowá, pakliže tomu Wy chcete, anebo sytá, přiwolíte-li.
A podruhé pak budiž potřebí, aby nebylo nižádného Wědění a Poučení, gehož by se gim dostalo od kohokoli giného nežli od Wás, ať o Wěcích blízkých nebo dalekých. Buďtež v Očích gegich Poslowé wšech Wěcí starodáwných i nowých a Mistři Žiwota, aby Wám wěřili, že cožkoli z Wěcí gich se týkagících ge v Rukau Wašich lepší než w Rukau gegich.
A posléze buďte Darowateli gegich Zákonůw a Strážcowé. Zákony pak uprawugte tak, aby za Práwo obecnou Wážností držáno bylo to, co ge k Wašemu Užitku a ne gegich. Neřádem pak to, co by Wám bylo k Škodě, ačkoliwěk gim k Užitku. Wy se gim staňte Saudci, Zákonodárci, Nálezci Práwa a Přísedícími. Nenalezne pak nikoho, kdož by se Wám postavil rowen v gakéžkoli Při.
Tak promluwil Zelený had podruhé.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality