Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
potíže s trvale klesajícím objemem inzerce (který způsobuje pokles nákladů novin, týdeníků a jiných… poslední
lední brtník 09.08.2009 19:41
lední brtník

potíže s trvale klesajícím objemem inzerce (který způsobuje pokles nákladů novin, týdeníků a jiných plátků) nepopírá žádný vydavatel. cena za tiskovinu nestačí k zaplacení + marži prodejci ani náhodou, inzerce tam prostě je nutná.

existuje tu modla: účinnosti papírové reklamy se léta slepě věří. má svoji vyčíslitelnou cenu která mi "jako" řekne zda financování svého plátku utáhnu či ne. reklama je statická, celkem neobtěžuje, a po jejím vydání už může být zadavateli jedno jestli si s ní na záchodě náhodou nevytřu okno. vydavatel dostane i ten příjem peněz za prodané noviny.

za internetový obsah se dosud nevybíralo, weby jsou spíš dotované z tištěného vydání. internetová reklama se nějak měří. na rozdíl od novin nemůže zasírat celou stránku monitoru, to by tam nikdo nechodil. reklamní zadavatelé časem odhalili "banerovou slepotu" čtenářů a nahradili ji blikajícími zrůdnostmi, takže některé jejich výstřelky už prohlížeče blokují automaticky.
(stejnou reklamní slepotou sice trpí i čtenáři tištěných plátků k vložené reklamě, ale pst - to se nesmí říkat, a aspoň za to platí)
placený obsah na netu je zatím nezvyk, který bez problémů nezvládají obhospodařovat ani netoví vydavatelé (cpress, respekt).

otázkou tedy je o jaký obsah jde: denní novinové klepy, odborný měsíčník, nebo nějaká data. (to první je samozřejmě bezcenné díky televizím)

fajný zvyk, že obsah novin/časopisů bývá dostupný na webu a zdarma, tak jde proti ekonomickému modelu vydavatelů, za dnešních nákladů není sranda ufinancovat ani čistě tištěný, ani internetový obsah - a navzájem si konkurují.

už končím:
takže je pěkné že v poslední době vychází v respektu a jinde reklamy na česky přeložené články z financial times, ale jak to z postoje pana murdocha vypadá, asi nebudou na webu hospodářských novin zadarmo.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru