Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Nokia N900: premiéra linuxového tabletu

Nokia nepřestává překvapovat. Krátce po svém netbooku dnes představila tablet N900 s operačním systémem Maemo, který je založený na Linuxu.

Co tedy máme před sebou? Komunikátor s vysouvací QWERTY klávesnicí rozměrově i vizuálně velmi podobný symbianovému modelu N97. Displej má sice stejné rozměry, ale jeho rozlišení je o stupeň výše: 800 × 480. Dalším (a zřejmě tím hlavním) rozdílem tak bude na Linuxu postavený operační systém Maemo 5. Na poměry mobilních telefonů se jedná o velmi vyspělý systém, vždyť původně byl projektovaný pro počítače. Máme se těšit na rychlý a hladký multitasking.

V článku jsou streamovaný videa, jedno z nich mi trochu připomíná scénu z Minority Report. Celkově to vypadá zajímavě a přesvědčivě.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta klávesnice mi bohužel v porovnání se současnou E90 připadne jako krok zpět. No snad uvedou i jiné… poslední
touchwood 29.08.2009 15:36
touchwood

Ta klávesnice mi bohužel v porovnání se současnou E90 připadne jako krok zpět. No snad uvedou i jiné modely, jako pozitivní vidím i to, že Symbian konečně dostává pořádného konkurenta (pánové s Windows Mobile prominou, ale tyto jinak jistě vynikající přístroje nepovažuji za opravdové telefony)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru