Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Spomienka na minulost

1) pan Vajíčko v televizi (uváděl reklamu)
Na toto si nespominam, mozno keby som videl ukazku, ak mas daj sem link.
2) jako dítě jsem nechápal, proč se ony (viz dále) ve škole bránily oslovení "soudružko" a stokrát jsem slyšel "já nejsem soudružka, jsem soudružka učitelka" - jako dítě jsem nechápal rozdíl
Toto som nikdy neriesil. Bral som to ako titul pred menom. Pamatam si len ako mi prislo divne zrazu hovorit pani ucitelka. A ako mi bolo divne, ked mi ucitelka na prijimackach na gympel vykala;o).
3) učitel násilím, a vždy úspěšně, prosadil svůj názor (no, názor je silný slovo, ale...)
Odporucam sa ti ist pozriet do skol dnes. Ucitel je len handra, s ktorym zamata riaditel, rodicia, aj 10 rocne dieta. Mone nostalgicke spomienky na facky, leiace kluce, bitky palicou vyvolavaju uz len usmev. Dnesnym ucitelom chyba to co mali ti nasi. Respekt.
5) ve 14:30 houkala fabrika konec směny, neslo se to přes půl města
My sme mali v meste ZTS (zavody tazkeho strojarstva), kde fakcilo 2500 ludi kazdy den a tiez to bol mazec;o)
6) z fabriky fronta rovnou do obchodu s potravinama - menší zpoždění a pečivo už nebylo
Asi som zil v chlebovom meste lebo s tymto problem tusim nebol. Navyse mamka mala vsade ako zdravotna sestra znamosti, takze sme toho mali pomerne dost. Ale dodnes si pamatam na banany, pomarance, mandarinky. Doniesla 4 pomarance, pre otca, seba, sestru a mna a ja som mohol zjest len jeden (mohol som zjest samozrejme vsetky, ale vedel som, ze mam nechat aj ostatnym). Takisto banany a mandarinky. Rodicia sa sice s nami rozdleili vacsinou o svoje kusy alebo dali, ale kazdy mal to svoje. Nechapal som preto dlho spravanie brata (narodeneho v 80 rokoch), ktory dokazal zjest vsetky pomarance, ktore mama doniesla a vobec mu to nebolo blbe, ze ostatni nemali.
7) malá zmrzlina za 0.70 Kčs, velká za 1.40 Kčs, občas prasklej kalíšek zdarma
To ste mali lacnejsie (vy v cr ste mali fakt kopec veci lacnejsi), pretoze u nas stala zmrzlina vzdy 1Kcs a velka 2Kcs. "Jadranska" dokonca 1.5Kcs.
8) fronta na banány a většinu ostatních věcí
Ked ma mama zobrala zo skolky sli sme domov asi 2h cez cele mesto (bezne trva cesta 10min), pretoze sme furt stali v dakom rade v nejakom obchode a pamatam si ako som sa tam strasne nudil.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality