Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Pět důvodů, proč Chrome OS bude (možná) propadákem

To zavana demagogiou;o).
Ja som tvrdil, ze u velkych vyrobcov, ktorych ma podchytenych MS nema Google sancu. To, ze je Android na jednej minirade od Dellu moje tvrdenie nevyvracia. Naopak potvrdzuje, pretoze je to u jedinej rady netbookov a neverim, ze sa casom na tom nieco vyraznejsie zmeni.
Sanca tu bola po vydanie nepodarenych Vist, ale tu google prepasol.
Navyse ak sa pozrieme do minulosti na suboj Intel vs AMD, resp ATI vs Nvidia zistime, ze kazdy z vyrobcov mal slabsiu chvilku. Napr Intel so svojim PIV. Napriem tomu sa AMD nepodarilo vytlacit Intel ani z casti trhu a toto iste by sa asi udialo aj na poli OS.
Potencial noveho OS na poli nb je mizivy. Kto sa chce lisit ma jablko, kto ide s hlavnym prudom ma Win, fanatici si daju linuxa. Cim zaujme Google? Nicim.
Ina kapitola su netbooky. Tam moze MS stracat svojim hw narokmi na W7. Lenze este stale sa montuje do netbookov menej narocny a spolahlivy WinXP a pokial ho bude MS podporovat nie je sanca ho vytlacit z tejto pozicie. Myslim, ze vdaka netbookom dokonca MS predlzi oficialnu podporu XP.
Na druhej strane netbooky su zvlastna kategoria, ktorej podiel na trhu v buducnosti tazko odhadnut. Na jednej strane tu bol teraz boom lebo to bolo nieco nove a chcel to kazdy, na druhej strane prakticke vyuzitie je silne obmedzene. V pripade pozitivneho vyvoja je mozne, ze ich predaj bude stupat na ukor klasickych nb, ale je kludne mozne, ze sa rast tejto casti trhu zastavi.
V prvom pripade moze Google uchytit nejake to percenticko z trhu, v druhom pripade to budu promile a som zvedavy nakolko budu potom v Googli tak tvrdohlavi, ze budu podporovat vyvoj OS, ktory vlastne nikto nechce a nepouziva.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality